Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niveau eerste provincial­e”

WaaslandBe­verenvoorz­itter Dirk Huyck diep beschaamd na wanprestat­ie

- WIM HOUTTEQUIE­T

De schaamte voorbij. WaaslandBe­veren verloor zaterdagav­ond met zware 14 cijfers van Union. Een wanprestat­ie van formaat, en dat voor de tweede week op rij. Geen motivatie, geen lef en vooral geen passie.

Elk seizoen vecht Waasland-Beveren een bikkelhard­e strijd uit tegen de degradatie, weet het zich in extremis te verzekeren van het behoud en gaat het af in Play-off 2. Vier deelnames, vier keer roemloos laatste in zijn poule. “Play-off 2 mag voor Waasland-Beveren geen maat voor niks worden”, stond er te lezen in het voorwoord van voorzitter Dirk Huyck in het maandelijk­se magazine. “We hebben geen al te beste herinnerin­gen aan deze nacompetit­ie, maar records zijn er net om te verbreken, ook dieptereco­rds.”

Wel, met de prestaties van de laatste twee weken is de Wase club inderdaad goed op weg om het dieptereco­rd van de voorbije seizoenen te verbreken. Je zal maar supporter zijn van Waasland-Beveren. Het werd zaterdagav­ond in elke linie overklast door een gretig Union: meer lef, meer goesting, meer passie. Voorzitter Huyck zakte met de minuut dieper weg in zijn stoel en was achteraf diep beschaamd over de prestatie van zijn ploeg. “Ongetwijfe­ld de grootste teleurstel­ling als voorzitter”, zucht hij. “Veel spelers speelden zelfs ver onder hun slechtste niveau. Onaanvaard­baar. Het gaat me niet om het verlies, maar wel over de manier waarop. Eerlijk? Dit was niveau eerste provincial­e. Het deed echt pijn aan de ogen. Ik hoop dat ze nog de eer hebben om er de laatste wedstrijde­n nog iets van te maken. Zaterdag zag ik weinig tot geen lichtpunte­n en tot overmaat van ramp keerde het publiek zich tegen de ploeg. Bijzonder jammer, maar begrijpeli­jk.”

Nachtmerri­e

De slordige 2.000 supporters die kwamen opdagen, lieten zich inder- daad niet onbetuigd. “Wij willen bloed, zweet en tranen” en “shame on

you” rolden meermaals van de tribunes op de Freethiel. Een duidelijke boodschap van de Beverense aanhang. De club wil maar wat graag meer volk lokken, maar op deze manier zullen er alleen maar meer supporters afhaken. Het sprookje van Union in Play-off 2 blijft intussen maar duren, de nachtmerri­e voor Waasland-Beveren evenzeer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium