Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genkse invallers maken in extremis het verschil

- (svc)

Een matig Genk pakte pas in extremis de drie punten op Schierveld­e, uiteindeli­jk maakten de invallers het verschil. Werkmieren Bryan Heynen en Thomas Buffel brachten José Naranjo in stelling. De Spaanse scherpschu­tter haalde de trekker over.

Voor geen meter liep het voor de rust bij een veel te mak Genk, dat een lesje in agressivit­eit kreeg van de runner-up uit 1B. Racing kwam goed weg omdat het vizier van spits Kehli niet op scherp stond. Enkele wissels brachten na rust de kentering.

Een lakse Ruslan Malinovsky­i bleef tijdens de pauze in de West-Vlaamse kleedkamer achter. Bryan Heynen was zijn vervanger. Hij knokte voor elke morzel grond en zette als nieuwe katalysato­r van het team de ommekeer in.

“Ik kreeg de taak om de ploeg opnieuw aan het draaien te krijgen. Ik moest niet lager of hoger spelen, gewoon de plaats van Ruslan innemen”, aldus Heynen. “Ik was blij met die nieuwe speelkans. Ook al zijn het korte invalbeurt­en, het is aan mij om elke kans te grijpen. Ik heb het niet slecht gedaan. Ik overleg veel met de nieuwe coach. Hij is direct in zijn communicat­ie, dus ik weet wat hij van mij verwacht en wat niet.”

Aanjager Buffel

Ook Thomas Buffel ging voorop in de strijd. “Roeselare heeft zijn vel duur verkocht. Het zal niet elke week een walk-over zijn”, besefte de Genkse kapitein. “Moeilijke wedstrijde­n moet je ook winnen. De trainer had tijdens de rust gevraagd om onderling meer te communicer­en en strijd te leveren. We bleven erin geloven tot het einde. De mentalitei­t zat goed. Ik heb de jongens dan ook mee naar voor gesleurd. De druk op Roeselare moest de hoogte in. Ik durf de overwinnin­g dan ook verdiend te noemen. Met zes op zes hebben we een goede start genomen in Play-off 2.”

Uiteindeli­jk mocht José Naranjo in de slotfase het lot van Roeselare bezegelen. “Ik ben ontzettend gelukkig dat ik de ploeg heb kunnen helpen met mijn winnend doelpunt in een lastige wedstrijd”, zei de Spanjaard. “Met twee overwinnin­gen op rij is de start van Play-off 2 alvast veelbelove­nd. Ik voel me gelukkig in Genk en ben nog altijd groeiende naar mijn beste vorm. Hopelijk volgen er de komende weken nog beslissend­e doelpunten. Over een toekomstig­e basisplaat­s spreek ik me niet uit. Dat is een keuze van de trainer”, besloot de Spaanse winteraank­oop van Celta de Vigo.

 ?? FOTO
TO
PHOTO NEWS ?? Doelman Wouter Biebauw baalt. In de slotfase werd hij geklopt door José Naranjo.
FOTO TO PHOTO NEWS Doelman Wouter Biebauw baalt. In de slotfase werd hij geklopt door José Naranjo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium