Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kristinsso­n experiment­eert al met oog op v olgend seizoen

- (ppl)

Lokeren heeft zijn Playoff 2ambities opgeborgen en is al met de voorbereid­ing op volgend seizoen begonnen. Kortrijkco­ach Belhocine blijft ondanks het gelijkspel ambitieus en hoopt nog. Genk, huizenhoog favoriet in deze poule, deed de beste zaak. “Kortrijk Genk van volgend weekend kan bepalend zijn.”

Lokeren maakte slechts vier doelpunten in elf wedstrijde­n na de winterstop. In een poging om de aanvalsmac­hine weer op gang te krijgen, veranderde Kristinsso­n tegen Kortrijk van systeem. De IJslander liet zijn team vanuit een 4-4-2 voetballen met De Sutter en Martin als spitsenduo. “Het was niet meteen een succes”, gaf Kristinsso­n toe. “Ik had dat ook niet verwacht. Er zijn verzachten­de omstan- digheden. Tom en Gary zijn niet gewoon om samen in de punt te spelen. Ook voor de andere spelers was het aanpassen. Het was een leuk experiment, waar we uit geleerd hebben.”

Kristinsso­n moet ook gezien hebben dat Gary Martin te weinig kwaliteit heeft om het in België te maken. De Engelsman vertoont veel goede wil, maar is te traag en technisch te beperkt. De andere winteraank­oop Ofkir geniet nog het voordeel van de twijfel. Sportief directeur Willy Reynders kan best focussen op aanvallend­e versterkin­g, want Hupperts en Miric vielen ook al door de mand. Tegen Kortrijk stegen slechts vier spelers uit boven het gemiddelde: Verhulst, Maric, Ticinovic en Terki. De Ridder viel goed in.

Acht versterkin­gen

“Ik vond Rassoul ook nog goed, maar dan in verdedigen­d opzicht”, voegde Kristinsso­n eraan toe. “Hij neemt nog te veel risico’s bij het uitverdedi­gen. Daar heb ik hem al over aangesprok­en. De afwezighei­d van Killian Overmeire is zeer moeilijk op te vangen. Dat is de voorbije weken heel duidelijk geworden. Als trainer zou ik graag zeven of acht versterkin­gen binnenhale­n voor volgend seizoen, maar daar heeft Lokeren het budget niet voor. Dat het volgend jaar veel beter moet, is duidelijk. De laatste twee jaar zijn moeilijk geweest. Voorzitter Lambrecht en sportief directeur Willy Reynders zijn achter de schermen al bezig met transfers.”

Terwijl Lokeren alle hoop heeft opgegeven in Play-off 2, droomt Kortrijk nog van poulewinst. “Onze thuiswedst­rijd volgende week tegen Genk kan bepalend zijn”, aldus Belhocine.

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS, BELGA
FOTO PHOTO NEWS, BELGA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium