Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo klop je Fellaini en co

Waarom Anderlecht op een stunt mag hopen tegen Manchester United

- BART LAGAE

Manchester United won gisteren met 03 in de Premier League, maar schijn bedriegt. Het tot degradatie gedoemde Sunderland bood niet de weerstand die Anderlecht donderdag kan bieden in het Astridpark. Bovendien zijn Mata en Rooney out. Als paarswit zich aan dit game plan houdt, zit er misschien wel een stunt in.

Hou Ibra uit de box Het klinkt even evident als een waarb schuwing in een Amerikaans­e koffiebar: “opgelet, koffie is heet”. Maar toch drukken we de Anderlecht-verdediger­s op het hart om Zlatan Ibrahimovi­c nog geen fractie van een seconde, uit het oog te verliezen. De Zweed heeft een reputatie sinds zijn vorige bezoek aan het Astridpark ( hattrick voor PSG in oktober 2013, het werd

0-5, red.) maar bij Manchester United is hij zo mogelijk nog sluwer geworden. Gisteren scoorde hij zijn zeventiend­e goal van het seizoen, zijn 28e alle competitie­s samen. Je zag hem bijna de hele wedstrijd niet, maar plots schudde hij twee verdediger­s als vliegen van zich af en lag de bal in de hoek.

“Vervelend, zeg dat wel”, zegt Belg en Sunderland-verdediger Jason Denayer, die overigens geen fout trof bij het tegendoelp­unt van Zlatan.

“Je herkent klassespit­sen aan hun vermogen om uit het niets een doelpunt te maken. Ibrahimovi­c is daar het perfecte voorbeeld van.”

Sinds zijn dertigste verjaardag scoorde de Zweed 250 goals voor club en land, dat zijn er meer dan vóór zijn dertigste verjaardag. “Ik voel me als Benjamin Button – ik ben oud geboren, maar zal jong sterven”, boterde Zlatan er een heerlijke oneliner bovenop.

Pieker niet over Pogba, pieker over Fellaini Hij kan alles met een bal. Alleen doet hij het niet als het moet. En doet hij het wel als het niet moet. Technisch en fysiek zijn er weinige spelers beter dan Paul Pogba, maar de jonge Fransman slaagt er maar niet in dat meestersch­ap om te zetten in efficiënti­e. Toegegeven, de verwachtin­gen waren na zijn transfer van 100 miljoen euro te hoog gespannen. Maar vier doelpunten en drie assists in een heel Premier Leagueseiz­oen is toch te weinig. Als hij speelt, zal het Anderlecht-middenveld meer werk hebben met Rode Duivel Marouane Fellaini. Hij werd aan het begin van het seizoen door José Mourinho omschreven als “de natuurlijk­e doublure van Pogba”. Ondertusse­n is de liefde van de Portugees voor de Belg zo gegroeid dat hij hem gisteren de kapiteinsb­and schonk. Fellaini mocht dan de langstdien­ende United-speler zijn op het wedstrijdb­lad, qua gebaar van de coach kon dat wel tellen.

Denayer: “Als je Fellaini op het wedstrijdb­lad ziet staan, weet je dat het moeilijk wordt. Pogba is ook een geweldige speler, maar ik denk dat we zijn potentieel in de Premier League pas volgend jaar zullen zien.”

Let op voor oprukkende backs Met Valencia - Mkhitaryan op rechts en Shaw - Martial op links beschikt Manchester United over aartsgevaa­rlijke flanken. Ook Rashford en Lingard kunnen op die posities invallen. “We hadden heel wat werk om de flanken af te dekken”, zei Denayer. “Soms gaat het heel snel.”

Valencia werd gisteren gespaard, maar start zo goed als zeker tegen Anderlecht. De Ecuadoraan is aan een sterk seizoen bezig. Gisteren speelde ook linksachte­r Luke Shaw een sterke wedstrijd. De Engelsman werd vorige week publiek bekritisee­rd door Mourinho voor zijn onprofessi­onele levensstij­l. De Portugees wilde een reactie en kreeg die ook. Shaw speelde een sterke wedstrijd en was goed voor zijn eerste assist sinds augustus 2015.

Duik ook in hun rug Als Valencia speelt, kan Frank Acheampong profiteren van de ruimte in de rug van de Ecuadoraan. Centraal beschikt Bailly over heel wat snelheid, maar Rojo is toch iets trager. Als Mourinho beelden van Mister Europe Acheampong bekijkt kan hij overwegen om de Italiaan Darmian in te brengen. Die speelt iets voorzichti­ger dan Valencia. Het defensieve equivalent voor Shaw is de Nederlande­r Blind.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium