Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mignolet maakte beste save die ik ooit gezien heb”

Liverpool-trainer Jürgen Klopp zwaait met lof na heldendade­n Belgische doelman

- (bla)

Simon Mignolet heeft zaterdag nog eens zijn waarde bewezen voor Liverpool. De Belgische doelman voorkwam met een fantastisc­he beweging een treffer van thuisploeg Stoke City, waardoor Liverpool met de drie punten kon gaan lopen.

Bij een 1-2-voorsprong kreeg Saido Berahino de bal op een schoteltje aangelever­d van Arnautovic, maar Big Si kreeg met een fabelachti­ge reflex nog zijn linkerhand tegen de bal. Ook bij een 1-0-achterstan­d was hij al belangrijk geweest op een poging van Adam. Tegen zijn gewoonte in zwaaide Liverpool-manager Jürgen Klopp achteraf met lof voor de Belg.

“We verdienden de zege, maar we hadden Simon Mignolet nodig”, zei de Duitser. “De eerste had ik verwacht dat hij zou redden, hij is een goeie doelman. Maar die tweede: wat een save! Het is de beste save die ik ooit heb gezien. Werkelijk geniaal. Hij heeft ons hachje gered en ik ben blij voor hem, want hij heeft veel kritiek gekregen tijdens zijn carrière bij Liverpool.”

Divock Origi stond er in Stoke aanvankeli­jk alleen voor en had het moeilijk. Sadio Mané is out tot het einde van het seizoen en Philippe Coutinho begon na ziekte op de bank. Daar za- ten met Firmino en Sturridge nog twee aanvallers. De Reds kwamen op achterstan­d door een doelpunt van Walters vlak voor rust, maar invallers Coutinho en Firmino zetten in de tweede helft orde op zaken met elk een doelpunt in drie minuten.

De Bruyne op de bank

Vincent Kompany én Kevin De Bruyne zaten negentig minuten op de bank tijdens Manchester City - Hull City. Onder leiding van David Silva wonnen de Citizens met 3-1. Het tweede doelpunt van Sergio Agüero, kwam er na een aanval van twintig passes waarin elke speler, tot en met doelman Claudio Bravo, betrokken was.

?? FOTO REUTERS ?? Mignolet werkt de knal van Saido Berahino in extremis weg.
FOTO REUTERS Mignolet werkt de knal van Saido Berahino in extremis weg.