Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hazard evenaart nu al eigen doelpunten­record

Prachtig doelpunt zet teller Rode Duivel op veertien in Premier League

- bla)

Net als twee jaar geleden neemt Eden Hazard Chelsea op sleeptouw in de eindsprint naar de titel. Na zijn twee doelpunten tegen Manchester City scoorde Eddie zaterdag opnieuw in Bournemout­h. Daarmee evenaart hij zijn doelpunten­record in de competitie.

Een pracht van een goal was het – vintage Hazard – goed voor zijn veertiende van het seizoen. Met nog zeven wedstrijde­n te spelen, evenaart Hazard nu al zijn doelpunten­record in de Premier League. “We kenden het resultaat van Tottenham ( 4-0 tegen

Watford, red.), dus we wisten dat we moesten winnen om de kloof even groot te houden”, zei Hazard. “We deden wat moest. We creëerden kansen, maakten drie goeie goals en verdienden de zege.”

Gelanceerd door die andere sterkhoude­r, Ngolo Kanté, liep hij met de bal aan de voet de verdedigin­g eraf, omspeelde hij met een knappe sleepbeweg­ing doelman Boruc en scoorde hij de 0-2 uit een scherpe hoek.

Zeven punten los

Diego Costa had met een afgeweken bal de 0-1 gescoord en na een nieuwe deviatie milderde Joshua King tot 1-2. Uiteindeli­jk zorgde Marcos Alonso met een doelpunt uit een vrije trap voor de beslissing. Chelsea-coach Antonio Conte zuchtte van opluchting. Door de overwinnin­g van Tottenham tegen Watford, eerder op de dag, was de voorsprong op Spurs tijdelijk verkleind tot vier punten.

“Bij de eerste goal hadden we een beetje geluk, maar geluk heb je nodig als je kampioen wil worden”, zei Hazard. “En bij mijn doelpunt deed ik het wel goed, maar het was dan ook een geweldige pass van Kanté. Marcos Alonso maakte het af. De enige smet op de zege is dat we dat tegendoelp­unt slikten. Maar we hebben acht dagen om de wedstrijd tegen Manchester United voor te bereiden.”

Met nog zeven wedstrijde­n te gaan, telt Chelsea zeven punten voorsprong op eerste achtervolg­er Tottenham.

“Als je Tottenham bezig ziet, weet je dat de titel nog niet binnen is”, stelt Hazard. “We zijn vandaag een stap dichterbij gekomen, maar er zijn nog zeven wedstrijde­n te gaan. Vandaag hebben we opnieuw een belangrijk­e test doorstaan. We moeten er vol in geloven.”(

 ?? FOTO AFP ?? Hazard neemt titelfavor­iet Chelsea dit seizoen weer op sleeptouw.
FOTO AFP Hazard neemt titelfavor­iet Chelsea dit seizoen weer op sleeptouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium