Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is gewoon golf”

- (xch, cch)

D e prestatie van Thomas Pieters op de Masters is te beschrijve­n als zeer uitzonderl­ijk. Zelden of nooit slaagt een debutant op het meest prestigieu­ze tornooi ter wereld erin zich in de schijnwerp­ers te spelen. De 25jarige Antwerpena­ar deed dat de jongste dagen vlotjes en was bij het ter perse gaan zelfs weer opgerukt van een negende naar een derde plaats.

Twaalfde na de openingsda­g, coleider op dag twee en vervolgens negende na 54 holes. Dat waren de fraaie cijfers die Thomas Pieters voorlegde als debutant na zijn eerste drie ronden op de Masters, het eerste majortorno­oi. En ook zijn laatste ronde ging deze nacht Belgische tijd puik van start. Zeer grote klasse van de Antwerpena­ar. De meeste spelers hebben minimum een ronde of tien nodig om de baan van de Augusta National Golf Club wat te leren kennen om zo een goed resultaat neer te zetten. Maar voor de Belgische nummer één in het golf leek het of hij al jaren lid is op misschien wel de moeilijkst­e baan ter wereld.

Als (Belgische) absolute nieuwkomer meteen The Masters winnen? Onmogelijk, alhoewel Fuzzy Zoeller dat in 1979 klaarde. En alleen nadat hij Tom Watson in een play-off op de knieën had gedwongen. Sindsdien waren de

rookies al gelukkig als ze de cut haalden. Waar ambitieuze Thomas Pieters nog niet tevreden mee was. “Wel had ik voor aanvang van het tornooi best wat vraagteken­s. Ik verkende de baan immers slechts tweemaal. Gelukkig kreeg ik schitteren­d advies van caddie Adam Marrow die reeds vier Masters op zijn conto heeft staan. Ook andere spelers, zeker mijn Excel Sports-stalgenote­n, gaven me tips. Niet dat ik The Masters op een andere manier dan gewoonlijk aangepakt heb. Het is uiteraard een schitteren­de baan, maar het blijft uiteindeli­jk golf. Je moet dat bal- letje in de hole krijgen.”

Wat hij vooral op dag 2 voortreffe­lijk deed. Rondje 68 en toen zelfs de gedeelde leiding. Of hij aan winnen dacht? “Als ik ergens start, ga ik steeds voor winst. Ook hier. Alleen moeten alle puzzelstuk­ken dan perfect in mekaar vallen. Ach, kijk eens naar de toppers die de cut misten. Titelverde­diger Danny Willett, Open-winnaar Henrik Stenson, tweevoudig­e Masters-winnaar Bubba Watson… Mij hoor je niet klagen.”

 ??  ?? FOTO AFP Pieters mocht in Augusta zelfs even van de leiderspla­ats proeven.
FOTO AFP Pieters mocht in Augusta zelfs even van de leiderspla­ats proeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium