Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met de groeten van Donkor

Kangoeroes Willebroek is wel degelijk zwart beest van Port of Antwerp Giants

- PATRICK CEULEMANS

Kangoeroes Willebroek is het zwarte beest van Port of Antwerp Giants. De vorige drie seizoenen won de Rupelploeg nooit van de havenploeg. Deze campagne zegevierde­n de Kangoeroes in drie van de vier ontmoeting­en met de Sinjoren. Zaterdag was dat onder meer met de groeten van Dennis Donkor. De Antwerpena­ar is exGiant, momenteel dus Kangoeroes en volgend seizoen opnieuw Port of Antwerp Giants. Donkor leidde in de verlenging Kangoeroes naar een sensatione­le overwinnin­g.

Na de stunt tegen leider en kampioen Oostende wilde Kangoeroes Willebroek opnieuw de scalp van Port of Antwerp Giants. Het lukte weer en dit na een fysieke clash. De ploeg van coach Daniel Goethals telt nu 16 op 29 en prijkt stevig in de top 4. Met zeven overwinnin­gen meer dan het negende geklasseer­de Leuven Bears en nog acht wedstrijde­n in de reguliere fase voor de boeg is een stek in de top 8 en de eerste play-offkwalifi­catie in de vierjarige clubgeschi­edenis op het hoogste schavot zo goed als een feit.

Dennis Donkor straalde na de wedstrijd. “Ik zat aanvankeli­jke niet lekker in de partij. Maar ik heb dit seizoen nog wedstrijde­n gespeeld waar ik een kwart of zelfs een ganse helft moeilijk tot scoren kwam. Als het vertrouwen er is, vallen de shots uiteindeli­jk wel. Ook nu was dat het geval en kon ik Kangoeroes in de verlenging mee naar de winst loodsen”, zei Dennis. “Ja, het was een moeilijk om tegen mijn toekomstig­e ploeg te spelen. Dat zit toch in je achterhoof­d. Ik wil echter met Kangoeroes Willebroek een afscheid in schoonheid. De play-offs zijn een feit en nu gaan we op zoek naar een goede uitgangspo­sitie richting die eindronde. Wat coach Roel Moors me vertelde na het laatste fluitsigna­al? Dat is iets tussen ons”, gaf Dennis Donkor nog met een glim-

lachje mee.

Domme beslissing­en

Roel Moors baalde na de wedstrijd. “Kangoeroes ligt ons dit seizoen niet. Dat is duidelijk. Ook deze wedstrijd verdienden ze de winst meer dan wij. Sommige match-ups zitten ons niet lekker en dat speelt het team van collega Daniel Goethals mooi uit. In de verlenging liepen we echter vijf punten uit en moesten we het op een volwassen manier afmaken. We namen echter domme beslissing­en en gleden in overtime opnieuw uit de wedstrijd. Verdedigen­d zat het wel snor, maar offensief waren enkele spelers niet op de afspraak. Ik wijs niemand met de vinger. Dit is een collectiev­e nederlaag en hier worden we ook sterker van”, zei de coach van Port of Antwerp Giants. De Antwerpse coach noemt geen namen, maar de offensieve prestatie van Ryan Anderson (2 op 10 shots), die wel 10 rebounds plukte, en Jason Clark (4 op 11) was ondermaats en lag mee aan de basis van de nederlaag. Port of Antwerp Giants blijft met 18 op 28 wel tweede, maar door de winst van Brussels tegen Okapi Aalstar fonkelt de club uit de hoofdstad wel naast de Metropoolp­loeg.

Port of Antwerp Giants kan zich woensdag op de 8e editie van de Night of the Giants in het met 17.000 toeschouwe­rs gevulde Sportpalei­s (alle tickets weg) dan ook geen uitschuive­r tegen Bergen permittere­n.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Donkor legt aan ondanks weerwerk van Ware. Na de match viert hij met voorzitter Luc Katra.
FOTO TOM GOYVAERTS Donkor legt aan ondanks weerwerk van Ware. Na de match viert hij met voorzitter Luc Katra.
 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Na het nieuwe derbyverli­es in De Schalk druipen Kevin Punter en co ontgoochel­d af.
FOTO TOM GOYVAERTS Na het nieuwe derbyverli­es in De Schalk druipen Kevin Punter en co ontgoochel­d af.
 ??  ?? Roel Moors ‘‘Offensief waren enkele spelers niet op de afspraak.’’
Roel Moors ‘‘Offensief waren enkele spelers niet op de afspraak.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium