Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”We waren kansloos”

Topvolley Callant Antwerpen lijkt derde plaats in playoffs te kunnen vergeten

- DIRK VAN BRUYSEL

Op bezoek bij Lindemans Aalst is Topvolley Callant Antwerpen er niet in geslaagd de derde plaats in het klassement te pakken. De Sinjoren verloren bij de Ajuinen met zware 30cijfers.

“We waren kansloos”, zei Jolan Cox. “Dit was niet meteen onze meest gelukkige wedstrijd. De eerste keer ook, zowel in de reguliere competitie als in de play-offs, dat we een droge 3-0-nederlaag moesten incasseren. Jammer, en daardoor lijken we de derde plaats in de play-offs wel te kunnen vergeten.”

Cox was duidelijk aangeslage­n na de pandoering. Lindemans Aalst trok vanaf de eerste balwisseli­ngen alle registers open. Met bijna foutloos volleybal, vooral een sterke side-out, zette het Antwerpen meteen op achtervolg­en. In de tweede set leken de Sinjoren zich te kunnen herpakken. Alain Dardenne zag zijn ploeg op weg naar mogelijke deelwinst (20-23), maar plots stokte de motor. “We konden het laatste punt weer niet op het bord krijgen en dan valt alles in elkaar. Het verlies van de tweede set was trouwens een flinke opdoffer. In de derde set kwamen we er helemaal niet meer aan te pas”, aldus Cox.

“Deze nederlaag is inderdaad een flinke streep door de rekening. Vergeet niet dat we in de reguliere competitie lange tijd op de tweede plaats stonden. Toen droomden we heimelijk van meer. Nu terugvalle­n naar de vierde stek is echter confronter­end. En zelfs die hebben we nog niet, want daarvoor moeten we wel afstand kunnen nemen van Menen. Er staan nu nog vier matchen op ons programma maar we kunnen wel stellen dat we volgende week, wanneer Menen naar Antwerpen komt, van een sleutelmat­ch kunnen spreken. Opgelet, ikzelf geef de moed niet op en wil zelfs blijven strijden voor de derde plaats. Maar laten we eerst Menen kloppen en dan mikken op onverwacht­e puntenwins­t tegen de tenoren Roeselare en Maaseik. Maar zover zijn we dus nog lang niet.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Jolan Cox probeert het thuisblok te verschalke­n.
FOTO WALTER SAENEN Jolan Cox probeert het thuisblok te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium