Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Neuville wint zijn derde WKrally

- gve)

Thierry Neuville wist met overwicht de Rally van Corsica op zijn naam te schrijven. De Hyundairij­der nam op de tweede dag de leiding in handen en hield die – nu wel – tot het eind vast. In de WKtussenst­and schiet Neuville naar de derde plaats, op 34 punten van regerend wereldkamp­ioen Ogier.

Het had in Monte Carlo moeten gebeuren, maar toen ging Neuville als leider in de fout. Het had in Zweden moeten gebeuren, maar toen ging Neuville als leider in de fout. U kan het de rallyvolge­rs dus niet kwalijk nemen dat ze zaterdagav­ond weigerden een voorspelli­ng te doen over de afloop van de Rally van Corsica, en dat terwijl hij toch al met bijna veertig tellen voorsprong aan de slotdag mocht beginnen.

Maar de Oostkanton­ner heeft zijn lesje geleerd: geen risico’s meer in de afsluitend­e proeven. Tel daarbij nog wat problemen bij naaste achtervolg­er Ogier – ook zaterdag al slachtoffe­r van mechanisch­e pech – en Neuville won met bijna een minuut voorsprong.

De vreugde-explosie bij Neuville en corijder Gilsoul was enorm. Groter bijna dan bij zijn twee eerdere WK-zeges, in 2014 en 2016. Opluchting ook, want een derde keer in vier rally’s naast een zo goed als zekere overwin- ning grijpen had Neuville definitief begraven. Nu is de 29-jarige Belgische Monegask weer springleve­nd, net zoals zijn kansen op de wereldtite­l. Hij staat derde in de WK-stand op 34 punten van de Franse leider Ogier, die gisteren gefrustree­rd reageerde op de problemen bij zijn nieuwe Ford-team. Daar liggen dus kansen.(

 ??  ?? FOTO AFP
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium