Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herakles naar pla yoffs, Antwerp degradeert

- (jbr)

Herakles is na een 24zege bij Léopold mathematis­ch zeker van deelname aan de playoffs. Dragons loopt verder uit na een 61overwinn­ing tegen Leuven.

Met nog twee speeldagen te gaan zijn de ploegen voor de play-offs bekend. Dragons, Herakles, Racing en Watducks maken onder elkaar uit wie zich de nieuwe landskampi­oen mag noemen. Dragons, dat wellicht als leider de reguliere competitie afsluit, neemt het in de play-offs op tegen de vierde. De nummers twee en drie nemen het in de andere halve finale tegen elkaar op.

Léopold moest winnen tegen Herakles om nog een kans te maken op deelname aan de play-offs. Het is een zeer gelijkopga­ande wedstrijd geworden. Bij een 2-2-stand zette Léopold alles op alles en verving het de doelman door een veldspeler. In die slotfase kon Herakles de klus dan klaren. Het is voor Herakles intussen al vijftien jaar geleden dat het de play-offs nog speelde.

Antwerp moet de kelk tot op de bodem ledigen, want de jongens uit Sint-Job-in ’t Goor zijn nu mathematis­ch veroordeel­d tot degradatie. Antwerp verloor bij hekkenslui­ter Wellington, dat meteen de eerste punten van het seizoen pakt.

Bij de vrouwen won Braxgata de streekderb­y tegen Victory en blijft zo op de eerste plaats. Antwerp verloor met 1-0 op het veld van Wellington, maar blijft nog wel op een derde plaats die recht geeft op de play-offs. De Antwerp-meisjes hebben vier punten voorsprong op het vijfde geklasseer­de Watducks. De play-offs zijn dus nog niet binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium