Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HANDBAL Sasja wint nipt derby bij Olse

- MICHEL DE CLERCQ

De Antwerpse derby tussen Olse Merksem en Sasja verdiende geen schoonheid­sprijs, maar de spanning hield de talrijke toeschouwe­rs doorlopend op het puntje van hun zitje. Sasja won nipt met 2728.

Dat Sasja finaal met het kleinste verschil won, zorgde voor een voorzichti­g tevreden coach Alex Jacobs.

“Wij hebben een veldslag gewonnen, maar de oorlog nog lang niet. De strijd om een plaats in de BENE- League zal waarschijn­lijk nog duren tot het laatste weekend ( 29 april, red.). Toch zijn de twee punten die we bij Olse pakten van enorme waarde. Onze jongens wachten nog drie zware weken. Op tweede paasdag spelen wij tegen Bocholt de finale van de Belgische beker en dan volgt nog de verplaatsi­ng naar Nelo en een thuismatch tegen Doornik in Play-off 2. Zo lang mogelijk meegaan in de bekerfinal­e, en als het even kan die trofee mee naar Hoboken nemen, om vervolgens de laatste twee wedstrijde­n in Play-off 2 tot een goed einde te brengen, dat wordt ons streef- doel. Niet eenvoudig als je weet dat zoon Kevin uitviel met een kuitblessu­re en het wachten wordt op het verdict van de arts.”

Ontgoochel­ing bij Olse Merksem na het nipte verlies. Coach Luc Vercautere­n: “Uiteraard ben ik teleurgest­eld. Bij een 2219-voorsprong hadden wij de match in handen, maar niemand durfde de verantwoor­delijkheid te ne- men om de wedstrijd af te maken. Onze kans op een plaats bij de elite wordt nu heel klein, maar wiskundig kan het nog steeds. Wij hebben het wel niet meer in eigen handen en zijn afhankelij­k van de steken die andere ploegen laten vallen. Gelukkig krijgen we nu twee weken tijd om deze opdoffer te verteren en ons op te trekken aan het feit dat wij ons de hele wedstrijd lang de evenknie van Sasja hebben getoond.”

Voor Olse Merksem scoorden Jacobs (11), Dielen (5), Boomhouwer en Hayon (elk 3), Thijs en Popov (elk 2) en Bazoer, voor Sasja Colman (8), Jacobs, Rola en Bertels (elk 4), Roelants en Bisschops (elk 3), Kostic en Lamberigts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium