Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Borgerhout/GW aast op v eldfinale én bek erfinale

- (Lwi)

Net zoals tijdens de vorige speeldag was Boeckenber­g ook gisteren nog niet van de partij. Nu was het Floriant dat zijn wedstrijd voor de paasvakant­ie liet verschuive­n. Door die verschille­nde wijziginge­n spelen Boeckenber­g en Scaldis hun wedstrijd op 16 april, staat Floriant - Boeckenber­g op woensdag 19 april geprogramm­eerd, op vrijdag 21 april de halve finale van de bekercompe­titie Boeckenber­g - Scaldis en op zondag 23 april Boeckenber­g - Meeuwen. Voor de ploeg van coach Luc Tossens dus vier wedstrijde­n in acht dagen. De planning kon beter zijn…

Scaldis ontving gisteren Borgerhout/Groen Wit. De bezoekers teren momenteel op de conditie van Jarni Amorgaste en Glenn Pauwels. Jarrett De Vriendt moest werken. Borgerhout/GW won met 13-27 van Scaldis. Rust: 7-13. De Nederlande­r Jan De Jager, die op het einde van het seizoen huidig coach Eddy Van Hoof komt vervangen, zag dat het meer dan goed was. “Dit zijn twee ploegen die in de Nederlands­e Hoofdklass­e mee kunnen, zij het wel onder de middenmoot”. Jarni Amorgaste was met vijf doelpunten samen met Glenn Pauwels (zes) de productief­ste Borgerhout-speler. “We zijn uitermate sterk bezig. We hebben ons na een niet zo goede zaalcompet­itie goed herpakt. Men zal vanaf nu rekening moeten houden met ons. Met nog zes speeldagen voor de boeg moet er nog heel wat haalbaar zijn. Zo moeten we de kruisfinal­es kunnen halen en de halve finale van de beker kunnen winnen tegen Ri- viera. En dan zit er zelfs een finale in. Zo kunnen we coach Eddy Van Hoof een knap afscheid geven. We hebben vijf jaar goed en hard gewerkt met hem.”

Bij een ondermaats Scaldis speelde Glenn Ruts zijn laatste competitie­wedstrijd van dit seizoen. “Ik moet eerstdaags een heelkundig­e ingreep ondergaan aan een enkel. Als alles volgens plan verloopt, kom ik nog terug.”

TOP/Quoratio Nederlands kampioen

De Nederlands­e zaalbaltit­el ging zaterdag in de finale van de Korfbal League naar TOP/Quoratio, de ploeg uit Sassenheim won met 22-18 van AKC Blauw-Wit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium