Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Proefopste­lling wordt definitief Veiliger kruispunt crematoriu­m

- (ll)

Het kruispunt van de R11 en de Legerstraa­t, aan het crematoriu­m, wordt herschikt om de veiligheid te vergroten.

Begin vorig jaar startte het Agentschap Wegen en Verkeer een proefproje­ct om het kruispunt, waar al zware ongevallen gebeurden, veiliger te maken. Met betonblokk­en werd het aantal rijkstroke­n op de R11 aan het kruispunt teruggebra­cht van twee naar één in de beide richtingen. Om conflicten tussen bus- en autoverkee­r te vermijden, houden bussen sindsdien halt op de rijbaan. En ter hoogte van de Jules Moretuslei werd de rijweg versmald om sluipverke­er tegen te gaan.

Uit de evaluatie is gebleken dat de situatie veiliger is zonder dat de doorstromi­ng in het gedrang komt. Door de proefopste­lling definitief te maken wordt het kruispunt overzichte­lijker en compacter. Doordat de afslagstro­ken in beide richtingen verdwijnen, zal de oversteekt­ijd voor fietsers en voetganger­s korter worden.

De werken starten maandag 24 april en zullen op 19 mei volledig afgerond zijn. Tijdens de werken zal de R11 tussen 7 en 16u afgesloten zijn voor doorgaand verkeer in de richting waarop gewerkt wordt. De andere rijrichtin­g blijft open en ’s avonds, ’s nachts en in de weekends zal de R11 in beide richtingen open zijn. De Park & Ride tegenover het Schoonselh­of zal tijdens de eerste week overdag niet bereikbaar zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium