Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koersgek Vlaanderen feest op Franse kasseien

- (jcs)

Koers, een stralend lentezonne­tje en tof gezelschap. Wat heb je meer nodig om je te amuseren op een zondagnami­ddag? Niets, zo blijkt op Carrefour de l’Arbre, waar de geur van braadworst­en op de barbecue overheerst. Qua sfeer en gezellighe­id een tien, zoals in een bekend kookprogra­mma wel eens wordt gezegd.

Opvallend: we wanen ons in Vlaanderen en niet in Frankrijk. Koersgek Vlaanderen heeft de verplaatsi­ng gemaakt naar Carrefour de l’Arbre om zijn volksheld Tom Boonen nog een laatste keer in actie te zien. “Kan hij er niet nog een jaartje bijdoen?”, vragen verschille­nde mensen. Een groep Limburgers heeft het origineels­te spandoek bij meegebrach­t: Kasseien komen, kasseien gaan maar Boonen blijft bestaan. Zelfs bij de Fransen komt er maar één naam uit de mond: Tom Boonen.

Onder luid gejuich maakt de Kempenaar zijn laatste doortocht op Carrefour de l’Arbre. Maar langzamerh­and komt bij het publiek het besef dat een vijfde kassei binnenhale­n heel moeilijk zal worden. De fans leggen zich er zonder morren bij neer en supportere­n voor landgenoot Greg Van Avermaet en die andere halve Belg Zdenek Stybar. Met de olympische kampioen schrijft er toch een landgenoot Parijs - Roubaix op zijn naam. En dat kunnen de supporters best wel smaken. “Niet te negatief, hè. Er heeft wel een Belg gewonnen he”, roepen fans naar elkaar.

Wat verderop passeert een dame van middelbare leeftijd. “Ik ben toch content dat ik den Tom nog eens heb gezien.”

Dat vat eigenlijk de hele namiddag samen. Wielergek Vlaanderen wilde Boonen nog een laatste keer groeten.

 ?? FOTO SIMON MOUTON ??
FOTO SIMON MOUTON
 ?? FOTO SIMON MOUTON ??
FOTO SIMON MOUTON
 ?? FOTO SIMON MOUTON ??
FOTO SIMON MOUTON
 ?? FOTO SIMON MOUTON ??
FOTO SIMON MOUTON

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium