Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zit je eens vooraan en dan krijg je kramp in de heup”

- WERNER BOURLEZ

Oef! Lotto Soudal reed gisteren eindelijk positief in beeld. Maar finaal had Marc Sergeant toch gemengde gevoelens in Roubaix. “Er zat meer in dan die zevende plaats van Greipel.”

Er viel toch een kleine glimlach te bespeuren bij sportief manager Marc Sergeant in Roubaix. Eindelijk liet zijn Lottobriga­de zich opmerken in de voorjaarsk­lassiekers. En dit keer niet alleen met valpartije­n. Jelle Wallays stak het vuur aan de lont en Jürgen Roelandts leek lang mee te doen voor winst. Maar finaal was het toch André Greipel die voor het beste resultaat zorgde met een zevende plaats. “In de achtervolg­ende groep op de leiders zaten we met vijf man. Vijf! Collectief stonden we er, maar het wringt toch een klein beetje”, aldus Sergeant. “Had Roelandts bij Stuyven en Moscon kunnen blijven, dan had hij meegespurt voor de zege.”

Maar op Carrefour de l’Arbre moest de gewezen Belgische kampioen het duo, in de achtervolg­ing op Van Avermaet, Stybar en Langeveld, laten gaan. “Dan zit je eens vooraan en krijg je kramp in de heup”, zuchtte Roelandts. “Ik was echt goed en reed de perfecte koers. Ik zat in de beslissend­e vlucht en dan is het klote dat je moet lossen. Het was mijn voorjaar niet. Ik heb al sinds maart last van de sinussen. Daardoor miste ik de echte supercondi­tie. Maar we hebben als ploeg vandaag

toch getoond dat ze ons nooit mogen afschrijve­n.”

Dat bevestigde ook André Greipel. “Er wordt nogal snel vergeten hoeveel pech wij dit seizoen al hebben gekend. Ik wilde hier dan ook echt presteren voor het team. Wij verdienen respect.”

Respect ook voor Jelle Wallays. Hij viel donderdag tijdens de verkenning maar wilde ondanks een pijnlijke duim rijden. “Ik denk dat de ligamenten gescheurd zijn. Maar ik heb de pijn verbeten. Dit is mijn koers, geen sprake dat ik die zou missen.”

Nu is het aan Wellens

Vanaf woensdag is het aan Tim Wellens en co om de fakkel over te nemen. “Samen met Benoot is hij de man voor de Brabantse Pijl en de Amstel. Ik reken ook op Sean De Bie, die was goed in de Ronde van het Baskenland, en Jelle Vanendert”, aldus Sergeant. “Hopelijk hebben zij meer geluk dan onze kasseirenn­ers. Het mag al eens meezitten voor ons.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jurgen Roelandts baalt. “Het was mijn voorjaar niet.”
FOTO PHOTO NEWS Jurgen Roelandts baalt. “Het was mijn voorjaar niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium