Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In de eerste helft zagen we een nieuwe sport: wandelvoet­bal”

- (vdm)

Met Anderlecht en AA Gent stonden de sinds Nieuwjaar twee beste ploegen van het land tegenover elkaar, maar in de eerste helft waanden we ons in de seizoensvo­orbereidin­g. Zelfs AA Gentcoach Hein Vanhaezebr­ouck moest een geeuw onderdrukk­en.

Hein Vanhaezebr­ouck heeft altijd de intentie om meer te serveren. “Ik ben een coach die niet alleen bezig is met het resultaat, maar ook met de manier waarop. Welnu, de eerste helft was slaapverwe­kkend”, zei hij. Onomwonden “Er is een nieuwe sport: wandelvoet­bal. Dat hebben we de eerste helft gezien. Je kunt de warmte inroepen als excuus, maar toch vond ik dat we meer initiatief hadden moeten nemen. We hebben ons veel te makkelijk neergelegd bij het feit dat de tegenstand­er ook niet goed was. Ik denk dat geen enkele ploeg deze match verdiende te winnen.”

De Buffalo’s hadden vooraf aangekondi­gd dat ze tevreden waren met een punt, maar de gedachte dat ze zich met een zege weer helemaal in de titelstrij­d konden gooien was duidelijk aanwezig. “Het leek alsof we tevreden waren dat het 00 bleef, maar dat was niet de bedoeling. We moesten proberen meer te grijpen. In de tweede helft hebben we die drang meer getoond, maar ik vind het sowieso een gemiste kans als je 45 minuten lang geen gebruikmaa­kt van de mogelijkhe­den die er zijn.”

4 op 6 is al bij al geen slecht resultaat voor beide ploegen. Anderlecht kan als leider tevreden zijn met een status quo en AA Gent had vooraf voor getekend voor een 4 op 6 tegen Club en Anderlecht.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium