Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De promotie blijft het belangrijk­ste doel”

- HUGO FRET

Beerschot Wilrijk nam vrij gemakkelij­k de maat van Sprimont, ondanks het feit dat er bij de rust vrij verrassend 11 op het bord stond. In de tweede helft zette de thuisploeg orde op zaken met twee doelpunten in evenveel minuten.

Een erg bedrijvige Mo Messoudi was bij de drie doelpunten betrokken. “Het eerste doelpunt nam ik zelf voor mijn rekening en daarna bleken twee assists goed voor doelpunten van Fessou Placca en Guillaume François”, aldus een tevreden Messoudi. “Dat is uiteraard leuk. Ik zat onmiddelli­jk goed in de wedstrijd. Wij begonnen als ploeg trouwens wervelend aan de match en kwamen zo ook vroeg op voorsprong. Zo leek de weg open naar een ruime overwinnin­g, maar het tempo stokte en een eerder verrassend tegendoelp­unt via het duo OussalahKo­uemaha bracht ons toch even van slag. We behielden wel balbezit, maar veel kansen werden niet meer gecreeerd.”

Ook de tweede helft begon Beerschot Wilrijk weer aan een hoog tempo en ook nu leverde dat resultaat op.

“Tijdens de rust staken we de koppen bij elkaar en spraken af om meteen hoog druk te zetten en het tempo op te drijven”, legt Messoudi uit. “We wisten dat we fysiek sterk genoeg waren om ons spel aan de tegenstand­er op te dringen. Toen dan twee doelpunten binnen de twee minuten tot stand kwamen, was de match gespeeld. We kwamen nooit meer in de problemen tegen een Sprimont dat toch heel wat individuee­l talent binnen de ploeg telde. Oussalah en Kouemaha speelden slim en sterk.”

Vorig weekend begon Mo Messoudi eerder verrassend op de bank. “Ik schrok ook wel even toen de trainer me dat meldde. Ik vond dat ik ook in de vorige wedstrijde­n vaak betrokken was bij onze doelpunten. Het bleek een tactische keuze en dat moet je als speler kunnen accepteren. Vandaag heb ik proberen te antwoorden op het veld. Ik reken op de titel. Ik heb nog een jaar contract dat bij promotie verlengd wordt tot twee seizoenen. Net voldoende tijd om Beerschot Wilrijk mee naar 1A te loodsen, want dat blijft mijn belangrijk­ste doelstelli­ng.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Mohammed Messoudi scoorde eenmaal en gaf twee assists.
FOTO TOM GOYVAERTS Mohammed Messoudi scoorde eenmaal en gaf twee assists.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium