Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We controleer­den negentig minuten”

Van den Bergh twijfelde nooit aan de z ege

- HUGO FRET

Ook de voorlaatst­e thuiswedst­rijd van de reguliere competitie werd door Beerschot Wilrijk vlot gewonnen. Een overwinnin­g waaraan centrale verdediger Jan Van den Bergh, ondanks de 11 ruststand, nooit twijfelde.

Jan Van den Bergh speelde weer een sterke wedstrijd centraal in de verdedigin­g naast Arjan Swinkels en mag best één van de revelaties van het seizoen genoemd worden. Dat ook de Kielse supporters zijn prestaties naar waarden schatten, mocht hij ondervinde­n aan de reacties van de supporters na enkele geslaagde verdedigen­de acties.

“Het gebeurt inderdaad niet zo vaak dat je als verdediger applaus krijgt voor een actie”, aldus Jan Van den Bergh. “Onze hele verdedigin­g speelt trouwens met enorm veel vertrouwen. Een bal wordt haast nooit zomaar weggetrapt, iets wat in het begin van het seizoen wel vaak gebeurde. Nu zoeken we zelfs in de verdedigin­g al combineren­d naar oplossinge­n, om zo met de opbouw van achter uit onze aanvallen te beginnen. Zo was er de fase waarin onze doelman Mika Clepkens mee de bal rustig rond speelde, om dan van voor zijn doel tussen twee aanvallers van Sprimont een middenveld­er aan te spelen. Om van te genieten en iets wat ook op de tribunes duidelijk gewaardeer­d wordt.”

“We hielden de hele wedstrijd onder controle. Naar goede gewoonte startten we weer sterk. We doen vaak tegenstand­ers pijn tijdens de aanvangsfa­se van een wedstrijd. Dat komt als een rode draad terug over het hele seizoen en is iets wat we moeten koesteren en vasthouden voor de toekomst. Jammer dat we na de 1-0 voorsprong Sprimont even in de wedstrijd lieten komen. Genoeg om een vermijdbaa­r tegendoelp­unt te slikken. Toch heb ik geen moment getwijfeld dat we deze match zouden winnen. Tijdens de rust werd tactisch een beetje bijgestuur­d met het gekende gevolg. Snel naar een 3-1 voorsprong en match gespeeld. We speelden na die doelpunten de match volwassen uit en domineerde­n constant het gebeuren.”

“Zo goed als al onze tegenstand­ers spelen met veel volk voor hun doel. Dan is het een kwestie om geduldig naar openingen te zoeken en toch kansen te creëren. Die kregen we ook. Denk maar aan de kopballen van me- zelf en Fessou Placca, die jammer genoeg door ons werden naast gekopt. Ik denk toch dat de mensen na een match als vandaag tevreden naar huis trekken.”

“Het is nu een kwestie om de focus te behouden op de twee resterende matchen in de reguliere competitie tegen Koksijde en Oudenaarde. Om met een goed gevoel naar de eindronde te trekken, moet dat een zes op zes worden. Dat is onze verantwoor­delijkheid en daarvoor hoeven we niet naar de resultaten van onze concurrent­en te kijken”, besluit Van den Bergh zelfverzek­erd.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jan Van den Bergh speelde een sterke wedstrijd.
FOTO TOM GOYVAERTS Jan Van den Bergh speelde een sterke wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium