Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De eindronde wordt een uit daging voor ons”

Wim Kustermans en Dessel blijven winnen

- FRANCIS VAN HOOF

Dessel blijft de driepunter­s aan mekaar rijgen. De Kempense club pakte een 21 op 21 na de 21winst tegen het Deinze van exDesseltr­ainer Regi Van Acker. De thuisploeg mag ook de twintigste zege van het seizoen noteren.

Tevredenhe­id troef dus bij deze mooie resultaten. Uiteraard deelde ook doelman Wim Kustermans in de vreugde. De Essenaar speelt een sterk seizoen, maar vloekte toen Deinze nog laat tegen scoorde. “Jammer van die late tegentreff­er in de 88ste minuut, want ik had uiteraard graag de nul gehouden. Je weet dat het dan nog bibberen wordt, maar uiteindeli­jk konden we de drie punten thuis houden. Maar we kunnen bijzonder tevreden zijn, want we blijven winnen en dat is uiteraard goed voor de groepssfee­r. Dat zorgt voor een losse sfeer zodat komen trainen nu geen opgave is voor ons en iedereen gaat voor het uiterste. Dat rendeert als je de resultaten bekijkt”, stelt de Desselse goalie vast.

Invallers

Trainer Witters moest opnieuw sleu- telen aan zijn basisploeg, want nadat vorige week Gerits de plaats innam van Jutten, moest nu ook Dreesen afhaken en een rustperiod­e inlassen. Daardoor verhuisde Vosters naar centraal achterin, waardoor Ofori linksachte­r werd. “Een bewijs dat iedereen van de kern belangrijk is, ook de invallers”, zegt Kustermans, die al elfmaal de nul wist te houden en met Dessel slechts 26 tegentreff­ers incasseerd­e, het op één na beste resultaat. Maar ook aanvallend staat de club meer dan zijn mannetje met 67 goals, het meeste van de reeks.

De match tegen de goed georgani- seerde Oostvlamin­gen bleek niet zo gemakkelij­k te gaan en zij wisten ook de beste kans te versieren langs Mezine, maar de Desselse goalie redde knap in hoekschop. “Wij wisten ook wel van de heenmatch dat er heel wat kwaliteit zit bij Deinze, maar toch gaven we weinig weg. Dessel kreeg voor rust wel de betere kansen, maar in de tweede helft werd dit minder na onze 2-0. Maar we toonden na de kampwissel­ing wel de juiste mentalitei­t en dat is uiteraard ook positief.”

Lang seizoen

Volgende week is er wegens de paasperiod­e een rustdag en daar lijkt niemand rouwig om te zijn. “We kijken er naar uit, want het seizoen duurt door de nacompetit­ie nog lang voor Dessel. Maar ook naar die eindronde kijken we uit, omdat we toch wel elke match proberen te winnen en dat gebeurt momenteel. Daardoor blijven we toch enigszins voeling houden met Beerschot Wilrijk. We staan tien punten achter, maar gehalveerd zijn er dat maar vijf en dat is niet al te groot. We willen ons dan ook graag sportief meten met hen en dat is dan ook voor ons een nieuwe uitdaging”, besluit de Desselse goalie.

 ?? FOTO SMB ?? Wim Kustermans incasseerd­e alsnog een tegengoal.
FOTO SMB Wim Kustermans incasseerd­e alsnog een tegengoal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium