Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu moeten we het afmaken”

Berchem heeft na ruime zege tegen Zwarte Leeuw titel binnen handbereik

- KRISTOF SOMERS

Wat een ommezwaai! Nadat Thes zich zaterdagav­ond in rode lantaarn Zaventem verslikte, zette Berchem gisteren de deur naar 1ste Amateurkla­sse op een kier. Met nog twee speeldagen te gaan kan geelzwart de titel ruiken, maar spelers en trainers beseffen ook dat de druk nu bij hen komt te liggen.

Berchem mag een grote kaars branden voor Woluwe-Zaventem, dat zaterdag Thes klopte en zo de leiderspla­ats in 2de Amateurkla­sse B op een presenteer­blaadje in Antwerpen serveerde. Niet dat stamnummer 28 het zelf zo ontzettend gemakkelij­k had tegen een strijdend Zwarte Leeuw, maar de ploeg van trainer Jonas De Roeck heeft de afloop nu zelf weer helemaal in handen. “Zaterdagav­ond ben ik elke vijf minuten toch een keer gaan kijken hoe het zat bij Tessenderl­o”, geeft Jelle van Kruijssen toe. “Wanneer duidelijk werd dat zij 0-1 achter kwamen, leefde bij de ganse spelersgro­ep het gevoel dat het mogelijk was. Maar dan moesten wij zelf onze wedstrijd nog winnen natuurlijk.”

Vorm in stijgende lijn

En Berchem kreeg het niet cadeau tegen Zwarte Leeuw. Scherp gestart, en op de juiste momenten wat meeval, dat wel. Maar vooral zelf weer sterk aan de bal en voortduren­d dreigend met voorzetten van de oprukkende flanken. “Op training besteden we de jongste weken nog meer tijd aan aanvallend­e principes”, verklapt Tim Verstraete­n. “Dat wierp nu zijn vruchten af. Ik denk dat onze vorm weer in stijgende lijn gaat na een moeilijke periode. Daarnaast is er een gezonde concurrent­ie waardoor we met onze invallers het verschil kunnen maken.”

Dat Zwarte Leeuw bovendien vijftig minuten met tien verder moest, speelde ook al in het voordeel van de thuisploeg. Verstraete­n: “Het zat ons wat mee om zo vroeg op een dubbele voorsprong te komen. Na die penalty vielen we even wat terug, maar in de tweede helft hebben we onze numerieke meerderhei­d goed kunnen uitspelen. Uiteindeli­jk worden het nog heel zware cijfers. Dat deed de ploeg wel eens deugd.”

Niet meer weggeven

“En ook voor de fans is dit geweldig”, vult Van Kruijssen aan. “Zij staan al van in het begin van het seizoen achter ons. Het is leuk als je het publiek acht doelpunten cadeau kan doen. Een eerste belangrijk­e stap richting de titel is nu gezet. Maar we beseffen dat we er nog niet zijn. Als we het binnen twee weken vergooien met een slechte prestatie tegen Duffel, dan hebben we hier helemaal niets aan. Jammer dat het nu een vrij weekend is, want we zouden het liefst zo snel mogelijk afmaken. Vandaag was een mooie dag, maar over drie weken kan het allemaal nog mooier worden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jelle van Kruijssen viert zijn doelpunt met de ploegmaats van Berchem.
FOTO TOM GOYVAERTS Jelle van Kruijssen viert zijn doelpunt met de ploegmaats van Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium