Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog twee matchen genieten”

Cappellen: zekerheid over het behoud

- EDDY NOUWS

Door de winst tegen Tienen kan Cappellen alle degradatie­zorgen definitief opbergen. “We hebben het niet goed uitgespeel­d, maar de winst is binnen. Dat is het voornaamst­e”, stelt Ken Spies.

Net als in de heenwedstr­ijd tegen Tienen nam de Cappelse middenveld­er ook zaterdag het openingsdo­elpunt voor zijn rekening. “Een afgeweerde hoekschop viel ideaal voor mijn voet en door een bos van spelers trof ik raak”, blikt Spies terug. “De doelman ging niet vrijuit, maar daar malen we niet om. We zaten in een ideale uitgangspo­sitie en legden de druk meteen bij de thuisploeg. We konden de tegenstand­er laten komen en de ruimte benutten die Tienen noodgedwon­gen moest weggeven. Daar kwam helaas weinig van in huis. We verwaarloo­sden de verzorgde opbouw en hoopten te veel dat een van de talrijke lange ballen die we trapten, eens goed zou vallen. Dat gebeurde niet en zo brachten we Tienen in feite zelf in de wedstrijd.”

“In de tweede helft hebben we ons redelijk goed herpakt. Zoals verwacht probeerde de thuisploeg in het vierde kwartier de forcing te voeren, maar we kwamen nooit echt in de problemen. Ons tweede doelpunt bluste het enthousias­me van de thuisspele­rs en na de derde treffer wisten we dat de buit binnen was.”

Geen strafschop

Kort na het openingsdo­elpunt ontstond er heel wat commotie bij de thuisploeg over een niet gefloten strafschop voor een overtredin­g op Blockx. “Een juiste beoordelin­g van de scheidsrec­hter”, meent Spies. “De thuisspele­r zocht nadrukkeli­jk de overtredin­g en liet zich al vallen voordat Roel Van Hemert en Nick Van Asch het duel aangingen. Natuurlijk sta je machteloos als de bal wel op de stip gaat, maar dat is het geluk dat je al eens moet hebben. Aan de overzijde konden wij trouwens in het begin van de tweede helft ook aanspraak maken op een strafschop wegens handspel, maar ook dat appel werd weggewuifd.”

Druk van de ketel

Door de winst kan Cappellen zich opmaken voor een zorgeloos seizoenslo­t. “Het was een slopende competitie en nu de druk van de ketel is, kunnen we hopelijk nog twee wedstrijde­n genieten en onze voetballen­de kwaliteite­n ten volle benutten.”

 ?? FOTO GUY MEURS ?? Ken Spies en Robin Lenaerts koppen de bal weg voor Osahon Eboigbe (Tienen).
FOTO GUY MEURS Ken Spies en Robin Lenaerts koppen de bal weg voor Osahon Eboigbe (Tienen).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium