Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden kampioen kunnen zijn”

- PETER NYS

Rupel Boom blijft als een sneltrein doorheen de competitie razen. Zaterdag speelden de Steenbakke­rs Hoogstrate­n compleet in de vernieling. Het werd maar liefst 26.

In een sterk Booms collectief was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor de twee flankverde­digers. Jeroen Van Den Driessche en Nick Spaenhoven sloegen met hun raids diepe bressen in de Kempense defensie. “Het was vooral een collectief sterke prestatie”, klinkt Van Den Driessche bescheiden als altijd. “Het draait al maanden zeer vlot bij ons en dan krijg je dergelijke resultaten. Uiteraard groei je dan als speler geregeld eens boven jezelf uit. Het collectief sleurt het individu naar een hoger niveau.”

Zes doelpunten, dat lijkt indrukwekk­end. Maar in feite kwam Hoogstrate­n er nog goedkoop vanaf. “We hadden er inderdaad nog meer kunnen maken, maar ik denk dat iedereen wel tevreden was met de prestatie. Het feit dat je zo veel kansen afdwingt, is al een succes op zich. Zeker tegen een ploeg als Hoogstrate­n, die toch ook veel kwaliteite­n heeft.”

De eindronde is nu een zekerheid. Iets om naar uit te kijken? “Uiteraard. Ik merk nog altijd een enorme gretigheid vanuit de spelersgro­ep. Iedereen heeft zin om zich in de eindronde nog eens extra te tonen. Op dit moment weet niemand waar het zal eindigen. Promotie is echt wel mogelijk als we dit niveau kunnen vasthouden. Het besef leeft ook steeds meer dat we in feite kampioen hadden kunnen wor- den met deze kern. Maar we hebben in de heenronde te veel punten laten liggen en kenden ook de pech dat Munoz-Herrera ruim twee maanden geblesseer­d aan de kant heeft gestaan.”

Momentum grijpen

Dit zou een overgangsj­aar worden, maar het is veel meer dan dat. Moet Rupel Boom het momentum niet trachten te grijpen nu het zich aandient? “Ik vind dat ook. Je kan in theorie een mooi parcours uitstippel­en, maar voetbal is en blijft onvoorspel­baar. Misschien zit het volgend seizoen allemaal wat tegen of vallen er snel enkele cruciale pionnen uit. Een promotie komt zelden op bestelling dus als de kans zich aandient, moet je die zeker trachten te grijpen. We hebben een jonge groep die nog hongerig is. Ik denk niet dat er ook maar iemand schrik heeft om volgend jaar een reeks hoger te spelen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Boomse vreugde na de treffer van Jonas Laureys.
FOTO KOEN FASSEUR Boomse vreugde na de treffer van Jonas Laureys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium