Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is een g ebrek aan k waliteit”

7de thuisneder­laag is de zwaarste

- STEVEN ROSIERS

Het gaat van kwaad naar erger met Hoogstrate­n. Een weliswaar sterk Rupel Boom kwam met niet eens overdreven 26 cijfers winnen en liet de bijzonder zwakke Rooikens achter met een dramatisch­e 4 op 30.

Het is al de zevende thuisneder­laag voor Hoogstrate­n dit seizoen, maar nooit stonden er zo’n zware cijfers op het bord. En dan waren de bezoekers zelfs niet eens efficiënt. Ze raakten nog paal en lat en lieten een vijftal opgelegde kansen liggen. “Vandaag is duidelijk blootgeleg­d dat er een gebrek aan kwaliteit is bij Hoogstrate­n”, luidde het verdict van trainer Eric Franken. “We zijn gepakt op snelheid en duelkracht. Dat punt had ik al veel eerder aangehaald. In het hedendaags­e voetbal heb je in elke linie jongens nodig met een zekere snelheid en dat mist dit Hoogstrate­n. Dat is geen verwijt naar de jongens, dat is gewoon een vaststelli­ng.”

Franken liet Hoogstrate­n in een 3-4-3 spelen met Glenn Van der Linden in de rug van mandekkers Meeuwis en Van Hoof. Toch stond het na zeven minuten al 0-2. “Dat was voor een stuk een aanpassing aan Rupel Boom, maar aan de andere kant hebben we ook bij Zwarte Leeuw op die manier gespeeld. Maar als je speciaal een extra slot op de deur zet en dan zo’n eerste doelpunt slikt, dan is dat ook een gebrek aan kwaliteit. Ik hamer er al sinds januari vorig jaar op om vooruit te verdedigen, maar als je dan toch achteruit gaat lopen, dan heb je een probleem.”

De aansluitin­gstreffer van Vets zorgde voor welgeteld één minuut hoop, want dan kopte Munoz-Herrera de 1-3 al voorbij Brosens. Het was de aanleiding voor een pijnlijk laatste halfuur, waarin de bezoekers uitliepen tot 2-6. Opvallend: Franken voerde niet één wissel uit. “Wat kan je doen? Bouyfoulki­tne heeft de voorbije twee wedstrijde­n mogen spelen en heeft geen bal geraakt. En ik had geen zin om jonge jongens als Gessner en Laurijssen mee te laten verzuipen.”

Hoogstrate­n is sinds vorige week - ironisch genoeg dankzij de zege van Zwarte Leeuw tegen Grimbergen - zeker van het behoud, maar het is de vraag of deze groep nog iets kan rapen in de laatste twee wedstrijde­n. “Ik had voor de match gezegd dat we nog 6 op 9 wilden halen en die nederlaag was in principe de wedstrijd tegen Rupel Boom. Maar ik besef dat WoluweZave­ntem en Londerzeel geen hapklare brokken zijn.”

 ?? FOTO
KOEN FASSEUR ?? Bob Swaegers met Antonio MunozHerre­ra.
FOTO KOEN FASSEUR Bob Swaegers met Antonio MunozHerre­ra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium