Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu proberen om topschutte­r te worden”

Dimitri Nesen en Tristan Dermaut doen grote strik rond ticket eindronde

- STIJN DRUANT

City Pirates was voor de komst van Diest mathematis­ch al zeker van deelname aan de eindronde, maar met een 60 onderstree­pten de Merksemnar­en dat ze gewoonweg thuishoren in de playoffs. Nesen en Dermaut zetten met elk drie goals de kers op de taart.

Het Jef Mermanssta­dion - veeleer te dunnetjes bezet - mocht eindelijk eens wat volk ontvangen. Vooral supporters van het bedreigde Diest dan. De pret bij de bezoekende aanhang, vurig hopend op de redding, sloeg al relatief snel om in ergernis en treurnis, want aan de rust was de match in feite al gespeeld. Dan was het feest bij de thuisploeg een pak grootser. Drie keer Dimitri Nesen en even vaak Tristan Dermaut konden scoren. De bezoekende coach stak zijn frustratie­s niet onder stoelen of banken. “Toon eens wat respect voor de club, godverdomm­e”, bulderde Peter Mommaerts.

“De eindronde is een feit, al wist ik al vooraf dat de buit binnen was”, lachte Dermaut, die nu aan dertig stuks zit. U leest dat goed: dertig goals voor een dertiger in derde amateurkla­sse. Het is er weinigen gegeven. “Dit aantal maakte ik er nog nooit en er zijn nog enkele wedstrijde­n te spelen. Ach, er was veel beweging, en dus volgden de kansen. En als Nesen zijn dagje en op de koop toe goesting heeft”, plaagde Dermaut zijn kwieke spitsbroed­er.

“Ik was er lange tijd niet mee bezig, met topscorer worden. Maar nu is het wel een doel. En het is leuk, ja. Maar spijt van mijn vertrek (naar Lyra, red.) heb ik niet, al zal het natuurlijk altijd wel een beetje pijn doen. Maar nu eerst negen dagen rust en dan het slot en de eindronde. Wat we mogen verwachten? Ik ben er niet uit, want je kunt pech hebben met de loting. Maar met deze groep én de juiste mentalitei­t moeten we iets kunnen neerzetten”, besloot Dermaut.

Dimitri Nesen dan, ongrijpbaa­r voor elke speler bij Diest én ook al goed voor drie goals. Tien al tot nog toe. Tel daar een stuk of zeventien assists bij en dan weet je het wel. “Het begin was lastig tegen die muur van Diest”, opende Nesen. “Maar na de 1-0 vielen de goals makkelijk, terwijl bij hen de kopjes gingen hangen. De eindronde is een feit, dus het beoogde doel is bereikt. En ik denk dat we tegen om het even wie kans maken, zeker als we dezelfde gedrevenhe­id aan de dag kunnen leggen.”

Een reeks hoger spelen, het zou ook voor Nesen een welgekomen stap zijn. “Het zou leuk zijn om als club én zelf een stap te zetten. Bij City Pirates krijg ik de kans om de zaal met het veld te combineren, wat fijn is, zeker als we zouden promoveren. Iedereen weet dat het financiële plaatje ook telt (doelt op het zaalvoetba­l bij FT Antwerpen, red.), zeker omdat ik toch al 26 ben.”

 ?? FOTO'S
KOEN FASSEUR ?? Brent Van den Abeele en Brent Torbeyns.
FOTO'S KOEN FASSEUR Brent Van den Abeele en Brent Torbeyns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium