Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Zo blijven spelen en we staan met één been in provincial­e”

- JOHAN MULDERS

Het gaat van kwaad naar erger met KFC Nijlen na de vierde nederlaag op een rij. Trainer Kris De Backer wond er na afloop ook geen doekjes rond. “Wij staan met één been in provincial­e. Dit was Nijlen onwaardig”, zei hij klaar en duidelijk aan zijn spelers.

Omdat hij geschorst was, moest hij van achter de omheining toekijken in Leopoldsbu­rg. Veel goeds had hij niet gezien. “Dit was gewoon een slechte wedstrijd. Leopoldsbu­rg was beter in de eerste helft en zij verdienden de zege”, gaf De Backer eerlijk toe. “Wij brachten onszelf in de problemen. Dat eerste doelpunt mocht nooit vallen omdat wij de kans kregen om de bal te ontzetten. Daarna hebben we getracht met de nodige wissels om aanvallend iets meer te brengen, maar dat kwam er niet uit. We dwongen geen enkele uitgespeel­de kans af. Je ziet dat meerdere spelers niet fit zijn. Daarom kon ik Jens Dijck bijvoorbee­ld ook niet vroeger brengen. Hij heeft last van de rug. Ook halen veel spelers bovendien hun niveau niet en dan kom je in deze penibele situatie terecht.”

Je zou verwachten dat Nijlen de mouwen zou opstropen om definitief zekerheid te verkrijgen over het behoud. “Die inzet heb ik ook niet gezien. We waren te plat in de duels en de kwaliteit ontbreekt. Het voetballen­d vermogen ligt op dit ogenblik veel te laag. De spelers moeten beseffen dat ze met één been in provincial­e staan als ze op deze manier blijven voetballen. Op dit ogenblik is het een zootje. We zaten al in een moeilijke periode en nu incasseren we vandaag opnieuw een zware mentale tik want onze concurrent­en pakken wel punten. Er volgen nog twee kansen om deze negatieve spiraal om te buigen. Het zal thuis tegen Eppegem en daarna in Diegem moeten gebeuren. We begonnen uitstekend aan het seizoen, maar daarna kenden we een serieuze terugval. Dit had niemand zien aankomen.”

Leopoldsbu­rg, dat in de rangschikk­ing evenveel punten telde als Nijlen, is door deze verdiende zege wel zeker van het behoud.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Peetersman­s (L)en Hamdaoui (R).
FOTO RAYMOND LEMMENS Peetersman­s (L)en Hamdaoui (R).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium