Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Slecht terrein en eerste warmte speelden ons parten”

StLenaarts wint op een die fje in Eppegem

- Bart Devaere

StLenaarts ging op een diefje winnen op het veld van een zwak en lusteloos Eppegem. Eppegem hanteerde te vaak de lange bal terwijl de bezoekers het kort combineren­d probeerden, maar geen van beide recepten sloeg aan en dat was zeker ook te wijten aan de erbarmelij­ke staat van het veld.

Het was uiteindeli­jk Miles Vissers die rond het uur de match openbrak, na een slecht ontzetten van doelman Bruno Vanden Bossche die de bal tegen de rug van Gregory Boudart aantrapte waarna die recht in de voeten van de bezoekende spits belandde. Diezelfde Vissers bediende twintig minuten later na een tegenaanva­l ook nog Jens Lambrechts die de eindstand op het bord bracht.

“We waren uiteindeli­jk erg blij met de drie punten, maar die kwamen er vandaag niet op de allermoois­te manier”, wist ook doelpunten­maker Vissers achteraf. “De wedstrijd zat vrij lang op slot en beide teams speelden erg slordig op dit echt wel erg hobbelige terrein. Bo- vendien drukte de eerste warmte ook wel serieus op ieders schouders. Uiteraard is dit een euvel voor beide teams. Deze match ging afstevenen op een scoreloos gelijkspel tot hun doelman in de fout ging. Ik kreeg de bal in de voeten en moest mij alleen maar omdraaien om te scoren, wel met mijn linker en die dient normaal alleen maar om op te steunen (lacht). Voor ons zijn dit toch drie punten die meegenomen zijn. Wij spelen op dit ogenblik in functie van de eindronde, maar vooral toch ook voor de premies en in dat opzicht was iedereen natuurlijk uitgelaten na deze slechte wedstrijd”, aldus nog Vissers.

Ook coach Karel Meseure was van mening dat we een erg slechte partij voetbal gezien hadden. “Voor beide teams hoefde het vandaag niet echt meer en dan krijg je bij dit mooie weer vaak zulke vertoninge­n”, vertelde de coach. “Toch wil ik mijn team scherp houden met het oog op de nakende eindronde. Het is de bedoeling van de club om echt wel voor promotie te gaan. Een reeks met Turn- hout, Zwarte Leeuw, Hoogstrate­n en Cappellen is voor ons veel interessan­ter dan de huidige.”

“In dat opzicht gaan we de komende twee matchen nog met de nodige ambities aanvatten om alzo de positieve flow te behouden tot het begin van de eindronde. De drie punten waren vandaag wel degelijk belangrijk voor ons, al besef ik wel dat het beter moet wanneer we echt willen promoveren”, aldus nog Meseure.

 ?? FOTO SMB ?? Miles Vissers
FOTO SMB Miles Vissers

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium