Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ja, ik had gedronken. Ja, ik zat achter het stuur. Maar ik reed niet”

Antwerpse Rode Duivel en boezemvrie­nd herinneren zich plots heel wat meer over feestnacht

- PIETER HUYBERECHT­S

ZINHO CHERGUI

Boezemvrie­nd “Heeft hij iets stoms gedaan? Ja. Maar hij ging ervan uit dat hij in Rusland niet zou moeten spelen.” Lees meer over de sportieve gevolgen voor Radja Nainggolan op Sport blz. 2-3

Ontkende Radja Nainggolan (28) eerst nog dat hij daags na België Griekenlan­d positief blies, dan klonk dat gisteren plots helemaal anders. Hij en zijn boezemvrie­nd geven nu toch toe dat hij die ochtend (stevig) geïntoxice­erd achter het stuur zat. “Maar ik reed niet”, houdt de stervoetba­ller vol. “De auto stond stil met een platte band en ik zat toevallig achter het stuur.”

“Een vriend van mij is tegengehou­den met de wagen en heeft moeten blazen. Ik niet. Ik zat er gewoon naast die ochtend.” Zo klonk het verhaal van Radja Nainggolan (28) tijdens de eerste confrontat­ie met zijn positieve alcoholtes­t. Dat meerdere anonieme bronnen zoiets durfden te beweren, omschreef hij als “puur leugenacht­ig” en “allemaal bullshit”.

Gisteren – nadat het verhaal ook door Italiaanse media werd opgepikt en Nainggolan vanuit ons land werd bestookt met vragen – klonk zijn verhaal plots toch anders. Een van Radja’s beste vrienden, Zinho Chergui (33), bevestigde dat de voetballer in de vroege ochtend van 26 maart effectief zelf tegen de lamp liep bij een politiecon­trole.

Chergui was er die feestnacht bij. “Na het gelijkspel tegen Griekenlan­d zijn we richting Sint-Niklaas gereden”, vertelt de ex-voetballer van onder meer Antwerp, KV Mechelen, SK Beveren en Berchem Sport. “Radja reed met zijn gehuurde Audi A1, drie vrienden zaten mee in de wagen. De rest van de nacht hebben we in Club Exo doorgebrac­ht. Gezellig, onder vrienden. We waren blij dat Radja nog eens in het land was.”

Zinho Chergui geeft toe dat Nainggolan stevig had gedronken. Alvast meer dan voldoende om zijn sleutels op te eisen, zegt hij. “Ik had zelf toch niets op. En wou verhalen van zatte voetballer­s die toch nog achter het stuur kruipen, absoluut vermijden. Rond 6u ’s ochtends zijn we vertrokken richting een Brussels hotel. Radja moest in de hoofdstad zijn, want die avond al vertrok het vliegtuig richting de oefenwedst­rijd in Rusland.”

Platte band

Maar op weg naar Brussel liep het al snel fout, zegt Chergui, die zweert dat hij achter het stuur zat van Radja’s gehuurde wagen. “Aan een viaduct in Sint-Niklaas kregen we een platte band. Omdat ik 4 kilometer verderop woon, besloot ik al joggend de auto van mijn vrouw te gaan halen om iedereen te de- panneren”, zegt hij. De rest, Nainggolan en twee vrienden, bleef in de gehuurde Audi A1 zitten.

Omdat de vier deuren van de wagen openstonde­n aan de kant van de weg, besloot een voorbijrij­dende politiepat­rouille te stoppen. Intussen had Nainggolan zich zelf achter het stuur van de stilstaand­e wagen gezet, luidt het verhaal, wachtend op de terugkeer van Chergui. Dat bevestigde de speler gisteren ook zelf. De agenten vroegen wie nu precies de verantwoor­delijke van de gehuurde wagen was, zagen de sleutel nog in het contact zitten en lieten Nainggolan blazen. “Ik heb gewoon meegewerkt.”

Radja had net geen twee promille alcohol in het bloed. Volgens de AS Roma-middenveld­er zelf “zat hij net boven de maximale toegestane hoeveelhei­d van 0,5”. Iets wat absoluut niet strookt met de 1.200 euro boete die hij meteen moest betalen.

Fout imago

Nainggolan zei gisteren vanuit Rome ook dat hij een klacht zal indienen tegen zij die hun beroepsgeh­eim geschonden hebben. “Mijn privacy is geschonden, dit verhaal wordt opgeblazen.”

Dat hij – daags voor een nieuwe wedstrijd van de Rode Duivels – om 7u ’s ochtends in dronken toestand op pad was, ziet hij overigens niet als een probleem. Zolang zijn prestaties op het veld goed zijn, vreest hij ook geen uitbrander van de bondscoach.

Chergui zegt daarover dat de Antwerpse Rode Duivel onterecht een fout imago aangemeten krijgt. “Eerst met het feit dat hij rookt. Nu dit weer. Weet je, Radja is Radja. Ook hij heeft een uitlaatkle­p nodig, net als iedereen. Vergeet niet dat hij permanent in de belangstel­ling staat. Heeft hij iets stoms gedaan? Ja. Maar hij ging ervan uit dat hij in Rusland niet zou moeten spelen. Laat ons vooral naar zijn sportieve prestaties van dit seizoen blijven kijken. En die zijn schitteren­d, toch?”

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX
 ??  ??
 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium