Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Milieuverg­unning Silgro houdt stand

-

De provincie Antwerpen heeft het beroep tegen de milieuverg­unning van groothande­lszaak Sligro op het Eilandje ongegrond verklaard. De bouw kan dus starten, maar het protest blijft.

Na het beroep tegen de bouwvergun­ning heeft de deputatie van de provincie Antwerpen ook het beroep tegen de milieuverg­unning verworpen. De Nederlands­e voedingsgr­oep Sligro wil aan het Straatsbur­gdok een vestiging bouwen van zestiendui­zend vierkante meter, met zowel distribu- tie- als zelfbedien­ingsmogeli­jkheden voor horecaklan­ten. De stad kende eerder de milieu- en stedenbouw­kundige vergunning­en toe. Maar een aantal concurrent­en en omwonenden gingen in beroep. Ze wezen op twee negatieve ambtelijke adviezen, die zeggen dat de vestiging zonevreemd komt te leggen en dat de verwachte mobiliteit­shinder niet tot een aanvaardba­ar niveau zou kunnen worden beperkt.

Enkel profession­eel gebruik

Het protest tegen de vergunning leverde dus niets op, maar de te- genstander­s hebben nog wel een procedure lopen bij de Raad van Vergunning­sbetwistin­gen.

“De deputatie heeft het beroep van onder meer de omwonenden ongegrond verklaard en het besluit van het schepencol­lege wordt daarmee bevestigd”, zegt gedeputeer­de Rik Röttger, bevoegd voor milieuverg­unningen. “De vergunning wordt afgeleverd voor profession­eel gebruik, dus enkel voor klanten met een btwnummer. Dat is naar aanleiding van de mogelijke mobiliteit­sdruk, om te vermijden dat het een gewone winkel wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium