Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sportpalei­s wordt te klein”

Port of Antwerp Giants verwacht op achtste editie weer meer dan 17.000 toeschouwe­rs

- PATRICK CEULEMANS

“Het Sportpalei­s wordt stilaan te klein. Ironisch hé,” straalt Roger Roels, de voorzitter van Port of Antwerp Giants. Vanavond verwacht de havenploeg voor de achtste editie van de Night of the Giants tegen Bergen weer 17.000 toeschouwe­rs in de Antwerpse sporttempe­l.

Wat in 2007 begon als een toevallig evenement, groeide in tien jaar tijd uit tot een klassieker in de Belgische sportwerel­d.

“In 2007 moesten we vanwege de Miss België verkiezing in de Lotto Arena uitwijken naar het Sportpalei­s”, vertelt Roels de ontstaansg­eschiedeni­s van de Night of the Giants. “Met een bang hartje organiseer­den we de Europese wedstrijd tegen het Zwitserse Fribourg in het Sportpalei­s. Met een gratis toegang probeerden we de Antwerpse basketbalf­reaks warm te maken voor deze partij. Tot onze grote verbazing daagden 11.000 mensen op. De Night of the Giants was meteen geboren.”

Met de Night of the Giants krijgt Port of Antwerp Giants zelfs internatio­nale media-aandacht. Ook nu weer ontving de club ongeveer vijftig accreditat­ieaanvrage­n van verschille­nde persorgani­saties. Onder meer de voorzitter en de secretaris-generaal van FIBA Europe brachten al een bezoek aan de Night of the Giants en ook vanavond zullen weer veel bekende politici en enkele bv’s de tribunes van de grootste sporttempe­l van West-Europa bevolken.

105.285 toeschouwe­rs kwamen de vorige zeven edities over de vloer in het Sportpalei­s. “We zijn gegroeid van een uniek evenement naar een jaarlijkse klassieker”, aldus Roels. “Eerlijk, ik ben nog altijd verrast dat het publiek massaal naar dit event afzakt. We hebben met ons medewerker­steam iets op de Belgische sportkaart gezet en daar ben ik fier op. We willen niet ter plaatse trappelen en dus in de toekomst blijven vernieuwen. Op tien jaar tijd zijn we bovendien gegroeid van een verlieslat­end initiatief naar een evenement met een positief effect op het budget.” Record: 1.449 diners “We verwelkome­n vanavond maar liefst 1.449 vips”, vult Roels nog aan. “Veel firma’s zijn hier met honderd gasten of meer. We merken dat sponsoren jaar na jaar meer evolueert naar partners die een evenement willen steunen. Met de Night of the Giants hebben we daar dus mooi op ingespeeld. Neen, het bedrag dat we verdienen is niet groot, maar voor ons budget is het een leuke bonus. Elk jaar neemt het toe en dat is belangrijk.”

Naast de vaste abonnement­en en business seats werden er dit jaar meer dan 3.000 tickets aan 10 euro aan de man gebracht. “Ook dat gaat in stijgende lijn en hier zit duidelijk nog progressie in”, aldus nog Roels.

Roger Roels, voorzitter Port of Antwerp Giants ‘‘In 2007 moesten we vanwege de Miss België verkiezing in de Lotto Arena uitwijken naar het Sportpalei­s. Tot onze grote verbazing daagden 11.000 mensen op.’’ Roger Roels, voorzitter Port of Antwerp Giants ‘‘Op tien jaar tijd zijn we gegroeid van een verlieslat­end initiatief naar een evenement met een positief effect op het budget.’’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium