Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk eens geen eindronde”

Yarrith Wouters en co zijn helemaal zeker van behoud

- (fko)

Oef, dit seizoen eens geen barragedue­ls. Na de zege in Puurs is Borsbeek één speeldag voor het einde van de competitie helemaal zeker van het behoud.

De situatie voor Borsbeek zag er dit seizoen nochtans lange tijd niet rooskleuri­g uit. Tot Yarrith Wouters en co eind februari plots wonnen in Beerzel. Een reeks van vijftien op achttien later is Borsbeek helemaal zeker van het behoud in derde provincial­e. “Na afloop van onze zege in Puurs was het nog even bang afwachten op het resultaat van Beerzel”, zegt Wouters. “Toen we hoorden van hun nederlaag, waren we zeker van het behoud en kon het feestje beginnen. Eindelijk moeten we eens geen eindronde spelen. Eigenlijk hadden we al veel langer moeten zeker zijn van de redding, maar door de vele nieuwe jongens ontbrak het ons lange tijd aan automatism­en. Daardoor verspeelde­n we in de heenronde na individuel­e fouten nog veel dure punten. Gelukkig was dat de laatste weken verleden tijd. Alleen op Puurs hebben we het weer onnodig spannend gemaakt. Tot twee keer toe verspeelde­n we een voorsprong. We hebben ons laten ingraven. Maar we waren baas over de match en ik bracht ons voor de derde keer aan de leiding. In de slotfase hebben we dan de klus helemaal kunnen afmaken.”

Wouters kwam vorige zomer over van vierdeprov­incialer Boechout en heeft geen spijt van zijn keuze voor Borsbeek. “Ik kende een trapje hoger weinig aanpassing­sproblemen. We hebben een goede technische groep die steeds probeert te voetballen, ook zelf scoorde ik al twaalf goals. Mij hoor je niet klagen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium