Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn conditie was nooit bet er”

Tosh Van der Sande komt met veel zelfvertro­uwen aan start van Brabantse Pijl

-

Dday vandaag voor Tosh Van der Sande. Bij de start van het seizoen liet de renner van LottoSouda­l al horen dat de Brabantse Pijl een van zijn grote doelen was dit voorjaar. Vorig jaar behoorde hij tot de uitblinker­s, vandaag hoopt hij nog beter te doen.

“Ik kende de perfecte voorbereid­ing”, zegt Van der Sande. “Na een zware Parijs-Nice heb ik twee dagen volledige rust genomen en heb ik drie weken geen competitie gereden. Die periode heb ik gebruikt om in Spanje in de ideale omstandigh­eden op de golvende wegen wat te trainen. Dat voelde ik meteen in de Ronde van het Baskenland, waar ik echt met een goed gevoel rondreed. Ik kan nu al zeggen dat ik in een nog betere conditie aan de start sta dan twaalf maanden geleden. Met een 45ste plaats werd ik toen uiteindeli­jk niet beloond voor mijn inspanning­en. Hopelijk is het vandaag anders.”

De Brabantse Pijl is de wedstrijd die de 26-jarige renner van LottoSouda­l het beste ligt.

“Die klimmetjes van maximaal één tot twee minuten lang passen mij als gegoten. Tussenin kan je ook heel even recuperere­n en dat maakt dat deze wedstrijd samen met de Amstel Gold Race het beste bij mijn mogelijkhe­den past. Hoe we de wedstrijd tactisch gaan aanpakken, weet ik nog niet. Toch zal het in blok rijden van de ploeg de sleutel zijn tot het succes. Wie vooraan zit, wordt beschermd. We moeten vooral zien dat we nooit in het defensief gedrongen worden, zodat we onze krachten niet moeten vergooien in een achtervolg­ing. Een echte spurter hebben we niet en dus moeten we wel voor de aanval kiezen. Zondag in de Amstel Gold Race staan er toch nog meer grote namen aan de start dan vandaag, precies daarom geloof ik dat ik hier tot een mooi resultaat kan komen. Ik ben er alleszins meer dan klaar voor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium