Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Als “die met haar worsten” meedoet, haakt Michel af

- TOM DE LEUR

Het rommelt achter de schermen van The Sky is the Limit. Stellingbo­uwer Michel Van Den Brande haakt af voor de ‘all star’editie met de beste deelnemers als MarieAnne De Nil meedoet. De Nil zegt dat Van Den Brande “haar bang maakt”, maar dat ze zich niet laat afdreigen. Peter Boeckx wil ze graag allebei in zijn programma.

Het nieuws dat er over twee tot drie jaar een vijfde seizoen komt van The Sky is the Limit met de meest opmerkelij­ke deelnemers kreeg gisteren een staartje. Stellingbo­uwer Michel Van Den Brande heeft ook gelezen dat maker Peter Boeckx niet alleen hem, maar ook Marie-Anne De Nil van Vleeswaren De Nil in die ‘all stars’-editie wil.

Van Den Brande zette een bericht op Facebook waarin hij in behoorlijk plastisch taalgebrui­k liet weten dat het voor de maker van The Sky is the Limit kiezen of delen wordt: als Marie-Anne De Nil (“diene dikke nek met haar worsten”) meedoet, haakt hij af. Van Den Brande geeft toe dat de vete diep zit. “Die vrouw is dankzij mij in dit programma beland, want ik heb daar aangeraden bij Peter Boeckx. Nu ziet ze mij niet meer staan. Mijn vriendin Sofie past nog altijd op haar honden. Die honden zie ik graag, maar hun bazin niet. Als zij in dat vijfde seizoen zit, trek ik mijn conclusies. Dan haak ik af.”

Bedreigd

Marie-Anne De Nil werd gisteren naar eigen zeggen overspoeld door reacties van mensen die haar steunen na de uithaal van Michel Van Den Brande. “Ik weet zelfs niet waar deze vete over gaat, maar ik ben wel van streek door deze reactie. Om eerlijk te zijn: ik heb schrik van die man. Hij is de reden waarom ik niet meegedaan heb aan het vorige seizoen. Peter Boeckx had me dat gevraagd, maar Michel Van Den Brande had me aangeraden uit de media te blijven. Hij heeft me bedreigd, ik heb daar nog altijd de bewijzen van. Hij ging een boekje open doen over mij, maar de mensen die mij kennen weten dat ik niets te verbergen heb. Ik doe me ook niet beter voor dan ik ben. Mijn entourage had me afgeraden om mee te doen aan dit programma, maar ik heb ja gezegd uit liefde voor mijn bedrijf en mijn product.”

Beurs

“Ik vind het heel jammer dat Michel zo reageert. Ik denk dat hij kwaad is omdat hij niet welkom was op een beurs waar ik een stand voor mijn klanten had. Michels vriendin Sofie, die ik goed ken, werkte daar voor mij als hostess en vroeg of Michel kon langskomen. We spreken over de periode dat Michel even van de aardbol verdwenen was, hij was net weer opgedoken. Ik wou van die beurs geen The Sky is the Limit maken, ik stond daar voor mijn werk, ik ontving daar klanten, ik hoopte dat Michel dat zou begrijpen. Hij heeft daar heel slecht op gereageerd.”

Als Peter Boeckx haar vraagt voor een vijfde seizoen, wil Marie-Anne De Nil dat zeker overwegen. “Als ik dan nog leef, doe ik mee (lacht). Al was het maar om een boodschap van liefde en respect uit de dragen.”

Reportagem­aker Peter Boeckx wil zich niet in de discussie mengen, maar hij bevestigt dat het Michel Van Den Brande was die hem Marie-Anne De Nil had aangeraden. Boeckx benadrukt dat hij zowel met Michel als met Marie-Anne een goede band heeft en dat zo wil houden. “Ik ga geen van de twee laten vallen.”

MARIEANNE DE NIL ‘‘Om eerlijk te zijn: ik heb schrik van die man. Hij is de reden waarom ik niet meegedaan heb aan het vorige seizoen.’’

 ?? FOTO'S MARC
HERREMANS, VIER ?? Michel Van Den Brande en MarieAnne De Nil: geen dikke vrienden meer.
FOTO'S MARC HERREMANS, VIER Michel Van Den Brande en MarieAnne De Nil: geen dikke vrienden meer.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium