Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Clouseau meteen op 1 na eerste aflevering

-

De start van het derde seizoen van Liefde voor Muziek was meteen goed voor een record. Gemiddeld keken 747.000 mensen naar de aflevering rond Natalia, het hoogste kijkcijfer ooit voor de reeks. De popularite­it van het VTMprogram­ma laat zich ook voelen in de hitlijsten.

Clouseau komt in de Belgische iTunes Top 200 vanuit het niets op één binnen met Ik Wil je Terug, een ingetogen Nederlands­talige cover van I Want You Back van Natalia, die er dertien jaar geleden een zomerhit mee scoorde. Clouseau stoot daarmee Ed Sheeran van de troon, die met Shape of You wekenlang op nummer 1 stond.

De Nederlande­r Gers Pardoel bewerkte Natalia’s dancenumme­r Boom! tot Boeng, wat straattaal is voor “knap meisje”. Met zijn cover staat Pardoel op de tweede plaats in het downloadov­erzicht van iTunes. Belanden ook meteen in de top 10: Isabelle A ( I’ve Only Begun to Fight op 4), Lady Linn ( In my Blood op 7) en Natalia zelf ( Who’s Lovin’ You van Jackson 5, op 6).

Josje moet zich tevreden stellen met de 25ste stek voor Glamorous. Bart Peeters ( Risin’) staat niet in de lijst, omdat zijn nummer nog niet beschikbaa­r is op iTunes.

Of Clouseau ook de eerste plaats haalt in de Ultratop, de officiële hitparade in Vlaanderen, wordt pas volgende week duidelijk. Het lijkt er alleszins op dat de broers Koen en Kris Wauters hun grootste hit in jaren te pakken hebben. Het was van oktober 2013 geleden dat ze nog eens bovenaan de hitlijst stonden – toen één week met Vliegtuig. Ook Isabelle A mag glunderen. Het is voor het eerst sinds 2008 dat ze solowerk uitbrengt. Het heeft er alle schijn van dat Liefde voor Muziek haar comeback langs de grote poort wordt.

 ?? FOTO VTM ?? Koen en Kris Wauters: op weg naar hun grootste hit in jaren?
FOTO VTM Koen en Kris Wauters: op weg naar hun grootste hit in jaren?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium