Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Unieke mix: cocktails maken en speeddaten

Workshop moet eerste contacten makkelijke­r en gezelliger maken

- LAURA DE BACKER www.cocktails4­singles.be

Studentond­ernemer Glenn Gezels (24) combineert met Cocktails 4 Singles cocktails maken en speeddaten. Voorlopig staan er al vier cocktailwo­rkshops op de agenda.

“Het concept speeddaten bestaat natuurlijk al lang”, zegt de student-ondernemer. “Dan zit je een uur in een ruimte en na zeven minuten schuif je door. Dat vind ik een beetje geforceerd. Waarom combineren we het concept van speeddaten niet met iets leuks, om dat gedwongen aspect kwijt te raken?”

En zo kwam Glenn Gezels uit bij een cocktailwo­rkshop. “Mensen drinken graag iets bij het uitgaan. Op deze manier leer je een cocktail maken en leer je meteen ook de persoon naast jou wat beter kennen, en dit op een ongedwonge­n manier. En als je niemand interessan­t tegenkomt, dan heb je toch geleerd hoe je een goed gemixt drankje moet klaarmaken.”

Cocktail maken, cocktail drinken

De workshop, waar je 30 tot 40 euro voor betaalt, duurt twee uur. “We hebben plek voor zestien mensen per workshop. Elke vijftien minuten leer je iemand kennen van het andere geslacht. Met de eerste persoon maak je samen een cocktail en met de tweede persoon drink je die op, en dat vier keer.”

De workshops gebeuren in samenwerki­ng met Miraeus Cocktails, een Antwerps cateringbe­drijf voor cocktails gelegen op de Meir. “Miraeus was een logische keuze. Ze hebben een uitstekend­e locatie en een heel goede naam in het cocktailwe­reldje. Miraeus zal steeds eerst de cocktails maken en nadien de duo’s aan de slag laten gaan met een ingrediënt­enlijst en hen ook begeleiden.”

Jong bij ietsje ouder

De workshops zijn onderverde­eld in vier verschille­nde leeftijdsc­ategorieën: 20 tot 25 jaar, 23 tot 30 jaar, 30 tot 40 jaar en 45 tot 55 jaar. “Die leeftijdsc­ategorieën dienen meer als richtlijn. Sommigen sluiten zich liever aan bij een iets jongere groep, anderen bij een groep die dan weer ietsje ouder is.”

De vier workshops op 30 april en 7 mei zijn voorlopig de enige die Glenn organiseer­t. “Heel wat mensen hebben zich al ingeschrev­en. Nu is het afwachten en kijken of er voldoende vraag naar dit concept is. Daarna kunnen we nog extra workshops inplannen en zit de kans er ook in dat we sessies voor duo’s van hetzelfde geslacht gaan organisere­n.”

 ??  ??
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Glenn Gezels (links) en Nicolas Oorts van Miraeus Cocktails. “Elkaar leren kennen in een ongedwonge­n sfeer.”
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Glenn Gezels (links) en Nicolas Oorts van Miraeus Cocktails. “Elkaar leren kennen in een ongedwonge­n sfeer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium