Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp wil eigenaar helpende hand bieden

- (asry)

Iemand stichtte zondag tijdens de huldiging van de kampioenen­ploeg van Antwerp op de Grote Markt per ongeluk brand op het dak van Roland Desmet (87) door een vuurpijl af te steken. De club bezoekt Desmet vandaag om te helpen.

Roland Desmet, zelf Antwerpsup­porter, zat zondag op een terrasje toen hij rook zag opstijgen vanop zijn eigen dak. Een verdwaalde vuurpijl bleek de oorzaak. Nico Vrijdag, een vooraansta­and lid van de supporters­vereniging­en, bezoekt Desmet vandaag op vraag van de club.

De bejaarde man had net zijn dak laten vernieuwen voor “een miljoen Belgische frank”. Zijn pand, De Gulden Hand, is een beschermd monument uit de veertiende eeuw. Hij apprecieer­t het dat de club hem niet vergeet. Voor Nico Vrijdag was dat vanzelfspr­ekend. “Iedereen op de club vond dat we een inspanning moesten leveren”, vertelt hij.

Hij noemt crowdfundi­ng als een mogelijke oplossing. Misschien repareren Antwerpsup­porters het dak wel zelf. “We hebben genoeg dakwerkers in onze aanhang.”

Nico Vrijdag wil in ieder geval de verantwoor­delijkheid nemen om Roland Desmet zo min mogelijk last te bezorgen. “Die man is 87 jaar, een juridische procedure willen we hem besparen.”

Het is afwachten in hoeverre de verzekerin­g de kosten dekt. Dan valt te bekijken hoe de club en de supporters zullen bijdragen. Vanavond overlegt Nico Vrijdag nog met de club en de supporters­vereniging­en over de verdere regeling.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Een dak brandde af door vuurwerk.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Een dak brandde af door vuurwerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium