Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Odjidja staat open voor Belgische (top)clubs

- (jug)

Vadis Odjidja (28) is bezig aan een topseizoen bij Legia Warschau. Hij strijdt er nog mee voor de Poolse titel, maar omdat zijn contract in 2018 afloopt, zal Legia hem deze zomer wellicht moeten verkopen. De middenveld­er is bereid om te luisteren naar Belgische topclubs.

Legia stuurde de jongste maanden al een paar keer aan op een contractve­rlenging voor Vadis Odjidja om hem niet zijn laatste contractja­ar te laten ingaan. Maar de middenveld­er houdt de boot voorlopig af. Voor het eerst in drie jaar be leeft hij een blessurevr­ij seizoen en hij is uitgegroei­d tot een sleutelpio­n bij de Poolse topclub. Als offensieve middenveld­er zit Odjidja aan 4 goals en 10 assists in 34 wedstrijde­n. In de Champions League voor Nieuwjaar scoorde hij een pareltje in een 33 tegen Real Madrid.

Odjidja’s prioriteit is nog altijd een buitenland­se club met een goed project: sportief en financieel. Maar de Belgische topclubs die op zoek zijn naar ervaren Belgen om straks te voldoen aan het reglement om zes in België opgeleide spelers op het wedstrijdb­lad zetten moeten niet wanhopen. Als Anderlecht straks Tielemans en/ of Dendoncker verkoopt, zal het automatisc­h wel bij Odjidja uitkomen en die wil best luisteren naar wat zijn exploeg te bieden heeft. Goedkoop zal hij evenwel niet zijn. Hij is nu al de best betaalde speler in de Poolse eerste klasse, zijn marktwaard­e wordt geschat op vijf miljoen euro en in januari weigerde hij nog een riant voorstel van het Amerikaans­e New York City.

 ??  ?? FOTO AFP
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium