Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nainggolan speelt met vuur

-

Radja Nainggolan was niet de enige Rode Duivel die na de teleurstel­lende interland tegen Griekenlan­d op stap ging. Hij had in Club Exo in SintNiklaa­s het gezelschap van een minstens één collegaRod­e Duivel. In dezelfde nacht werden er ook spelers die enkele uren eerder nog op het veld stonden in het Koning Boudewijns­tadion opgemerkt in The Villa in Antwerpen.

Toch valt de wereld op het hoofd van Radja Nainggolan. Alweer. Hij blies positief op alcoholgeb­ruik. Om zeven uur ’s ochtends. Of hij nu achter het stuur zat of niet is belangrijk voor de politie, maar zal er in de evaluatie door bondscoach Roberto Martinez niet veel toe doen. Twee dagen voor een oefenwedst­rijd in de vroege ochtend met alcohol in het bloed van de weg worden geplukt, is kwalijk. Nog meer als je enkele maanden eerder, ook na een avondje stappen, al de wrevel van de bondscoach opwekte.

Roberto Martinez is als excoach van Swansea, Wigan en Everton in het Engelse voetbal wel wat gewoon qua extreem gedrag. Ross Barkley, bij Everton drie jaar speler onder Martinez, werd maandagoch­tend opgeraapt nadat hij in een nachtclub in Liverpool op het gezicht werd getimmerd. Everton zal Barkley niet schorsen. Hij speelt zaterdag gewoon mee tegen Burnley.

De kans dat Martinez de speler van AS Roma voor deze uitspattin­g officieel schorst, lijkt ons dan ook eerder klein. Het zal ook afhangen van welke spelers Martinez in juni tegen Estland tot zijn beschikkin­g heeft.

Punten heeft Nainggolan alvast niet gescoord bij de Spanjaard. Bij niemand. Radja is een cultfiguur. Eén van de laatste authentiek­e rechttoere­chtaan voetballer­s die minder met geld dan met de bal in zijn hoofd zit. Ook het verhaal van de kansarme jongen die op eigen kracht de top bereikte, charmeert. Dit gekoppeld aan uitstekend­e prestaties bij AS Roma maakt hem tot publieksli­eveling en potentiële sterkhoude­r bij de Rode Duivels.

Er was terecht massaal protest toen de bondscoach Nainggolan in november niet opriep voor Nederland en Estland omdat hij zich had afgemeld voor de interlands in oktober, maar wel een oefenparti­jtje meedeed bij AS Roma. Maar het was geen goed idee die zaterdagna­cht alcohol drinkend tot ’s ochtends vroeg op stap te gaan. Nainggolan steekt dan wel graag een sigaretje op, altijd weer met vuur spelen kan nefast zijn voor zijn carrière.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium