Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw mirakel besteld

Na 40 in Parijs wordt Barça ook in Turijn vernederd

- DAVID VAN DEN BROECK

Na de vernederin­g in Parijs kreeg Barcelona nu een pak voor de broek van een swingend Juventus. Om zich te plaatsen voor de halve finales heeft het opniéuw een mirakel nodig. U kijkt toch ook, volgende woensdag?

Neen, met Szymon Marciniak hebben ze het gehad in Barcelona. De 36jarige Poolse zakenman was gisteren scheidsrec­hter van dienst en ging zelden in de fout. Maar wat brengt hij ongeluk! Twee maanden geleden floot hij ook al de met 4-0 verloren match op PSG. Nu werd Barça opnieuw vernederd. Wraken die man, zal voorzitter Bartomeu denken.

Een speler kan je echter niet wraken. Paulo Dybala zal er volgende woensdag in Camp Nou opnieuw bij zijn. En dat is een groot probleem. In het Juventus Stadium kroonde hij zich tot onbetwiste man van de match. Verkeken de Barça-verdediger­s zich te veel op topschutte­r Higuain? Die had ook zomaar de 1-0 kunnen maken, maar hij kopte te centraal op Ter Stegen. Zijn landgenoot klaarde dan maar de klus.

‘De nieuwe Messi’

Dybala dus. Al snel kreeg hij een serieuze tik van Iniesta – die beter voetbalt dan hij tackelt. Maar in minuut zeven kreeg hij de bal toegespeel­d van Cuadrado en knalde hij na een draaibeweg­ing overhoeks binnen. Met de ogen dicht, zo leek het wel. De 23-jarige Argentijn wil af van het vervelende label ‘de nieuwe Messi’, dat hem al jaren achtervolg­t. Maar als je zo’n goal maakt, eveneens met een heerlijke linker, is dat moeilijk.

En als je er nóg zo eentje maakt, al helemaal. Minuut 22: Mandzukic legt achteruit en Dybala torpedeert de bal laag voorbij Ter Stegen. 2-0. Turijn werd helemaal gek. De echte Messi baalde. Zijn schitteren­de pass op Iniesta leverde net voordien géén goal op. De 39-jarige Buffon, die al 39 jaar lijkt mee te draaien, stond pal.

Balbezit: ja, dat had Barça wel. 71 procent voor rust. Maar wat ben je ermee, als je 2-0 achter staat? In defensief opzicht werd de geschorste Busquets gemist. Voorin werd Suarez aan banden gelegd. Net als Neymar, die in de Primera Division drie matchen geschorst is en nu al nergens te bespeuren was.

Na rust ging Juve door op zijn elan. Waar Higuain opnieuw miste, was het centrale verdediger Chiellini die dit keer raak trof. Mascherano liet hem een corner binnen knikken. Dan had Barça beter Suarez op Chiellini gezet – op het WK beet die zich nog vast in de Italiaan, letterlijk dan. Messi werd er moedeloos van, begreep er werkelijk niks van. Ze waren gewaarschu­wd na die 4-0 in Parijs, en dan dit... Er waren nog wel kansen op die aansluitin­gstreffer. Maar Suarez, nochtans al goed voor 32 goals, miste onbegrijpe­lijk.

Geen penalty

En dan was er nog een penaltyfas­e. Chiellini blokte het schot van Neymar duidelijk met zijn hand. Szymon Marciniak gaf geen krimp en maakte dan toch een foutje. Maar Barça moet helemaal niet naar die arme Pool kijken. Het mirakel tegen PSG (6-1) kwam er ook alleen maar door twee onterechte penalty’s. Een ding is zeker: volgende woensdag zit elke voetballie­fhebber gekluister­d voor zijn tv. Wie vorige keer vroegtijdi­g weg zapte, weet nu beter. Een nieuw wonder: het kan altijd. Maar wij zetten er geen geld op in.

 ?? PHOTO NEWS
FOTO ?? Dybala juicht, Sergi Roberto voelt de bui hangen.
PHOTO NEWS FOTO Dybala juicht, Sergi Roberto voelt de bui hangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium