Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een vol Sportpalei­s geeft een boo st”

- (cpm)

Moneytime in de reguliere fase van de EuroMillio­ns League. Tot 10 mei wordt, op de polepositi­on voor leider Oostende na, nog een harde strijd verwacht voor de plaatsen twee tot acht met het oog op een goede uitgangspo­sitie voor de playoffs.

Port of Antwerp Giants prijkt met 18 op 28 met Brussels op een gedeelde tweede plaats. De havenploeg en de club uit de hoofdstad tellen een ruime bonus op de concurrent­en en zullen, zon- der inzinking, uitvechten wie achter de kustploeg op de tweede plaats eindigt. De Giants werken nog acht competitie­wedstrijde­n af, waarvan vijf in eigen midden en ontvangen bovendien Brussels op 30 april in de Lotto Arena. De kaarten liggen dus goed om op de op een na hoogste positie de reguliere fase te beëindigen.

“We moeten niet kijken naar de concurrent­en”, zegt coach Roel Moors. De top twee was vooraf geen doel, maar nu we daar al bijna een heel seizoen staan zou het leuk zijn om er ook te eindigen. Als we onze thuiswedst­rijden winnen, zullen we hoog eindigen. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond. Spelen in een vol Sportpalei­s is speciaal en geeft een boost. Of het bij mijn jonge spelersgro­ep geen nervositei­t zal teweeg brengen? Onze jonge Amerikanen speelden in hun NCAA-carrière voor een grote massa. Zij zijn dus wel wat gewoon. Ik kijk uit naar deze wedstrijd. Een maand voor de eindronde is dit een goede test.”

Op Yoeri Schoepen (voet) na is de hele selectie van Port of Antwerp Giants fit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium