Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze hebben nog samen pinten zitten drinken”

Lintcoach Kris Mampaey verbolgen over stilleggen van wedstrijd na opstootje tussen uitgeslote­n spelers

- JOHAN PEETERS

De wedstrijd tussen Herenthout en Lint werd zondag een kwartier voor tijd stilgelegd bij een 31 tussenstan­d. De scheidsrec­hter had net drie spelers uitgeslote­n, onder wie Sam Bossyns en Stef Van Herck van Lint.

“We hadden net de aansluitin­gstreffer gescoord, toen Stef Van Herck bleef haken in een speler van Herenthout”, zegt coach Kris Mampaey. “Die reageerde met een kopstoot waarna de poppen aan het dansen gingen. Stef Van Herck revancheer­de zich en ook Sam Bossyns kwam zich moeien en ging over de schreef. De drie uitsluitin­gen waren terecht, daar moeten we niet flauw over doen. Alleen had de scheidsrec­hter vervolgens de wedstrijd nooit moeten staken, dat was helemaal niet nodig. Er werden aan de kleedkamer­s nog wat verwijten heen en weer geslingerd, maar daar bleef het bij.”

“Na afloop van de partij hebben de spelers van beide ploegen zelfs nog een pint met elkaar gedronken. Alles wat na die uitsluitin­gen is gebeurd, is allemaal overroepen.”

Mampaey hoopt nu vooral op wat goodwill bij de bond. “Wij betreuren wat er gebeurd is en zullen vanuit de club zelf ook al de nodige maatregele­n nemen. We gaan de schorsinge­n ook gewoon aanvaarden, maar hopen dat men alleen rekening houdt met wat er zich op het veld heeft afgespeeld. Er was echt geen aanleiding om de wedstrijd stil te leggen. Het is ook jammer dat we beide spelers zullen moeten missen bij het begin van de competitie volgend seizoen.”

Liever niet herspelen

Voorlopig ook nog niet duidelijk: hoe moet met het verder met de wedstrijd zelf? Herspelen, geen van beide ploeg punten toekennen, of nog iets anders? Ook die beslissing ligt bij de bond.

Mampaey: “Voor ons mag die 3-1 score behouden blijven. Daar zijn we als club erg nederig in. Voor ons moet de wedstrijd niet herspeeld worden. Het is ook niet dat er voor beide ploegen nog veel op het spel staat.”

 ??  ?? FOTO'S SMB
Stef Van Herck (links) en Sam Bossyns. Beide spelers werden uitgeslote­n tegen Herenthout.
FOTO'S SMB Stef Van Herck (links) en Sam Bossyns. Beide spelers werden uitgeslote­n tegen Herenthout.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium