Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet leuk om zo te moeten vieren, maar we verdienen het wel”

Zowel Hooikt als Broechem plaatst zich voor eindronde ondanks nederlaag

- (givl/fko)

Allebei gingen ze dit weekend zwaar onderuit en toch hadden ze allebei reden tot vieren. Zowel Hooikt als Broechem is ondanks de nederlaag helemaal zeker van een ticket voor de eindronde.

Op eigen veld een 1-7 nederlaag lijden tegen middenmote­r Zandhoven en toch een feestje mogen bouwen. Het gebeurde bij Hooikt toch met gemengde gevoelens. “Het straffe was dat we tegen Zandhoven de blamage van de nederlaag tegen Beerzel wilden uitwissen en dat iedereen heel gefocust begon”, aldus Dieter Van den Brande.

“Het eerste kwartier liep het nog goed, maar dan scoorde Zandhoven drie keer op tien minuten. Net voor rust viel het vierde doelpunt en was het kalf helemaal verdronken.”

Maar door de nederlagen van achtervolg­ers Puurs en Kessel United zijn Van den Brande en co toch zeker van een eindrondet­icket. “Het is goed dat we op de laatste speeldag op Kessel niet meer moeten winnen. We hebben nu vijftig punten, we hebben het meer dan verdiend. Die recente twee op vijftien is er gekomen door omstandigh­eden, we kampen met veel lichtgeble­sseerden. We blijven ambities voor de eindronde.”

Ook Broechem mocht ondanks de 4-2 nederlaag bij Putte de zekerheid over de eindronde vieren.

“Nochtans speelden we in Putte niet zo slecht”, zegt Ward Peeters. “Het keerpunt in de match was het derde doelpunt. Van elke ploeg lag er een speler geblesseer­d op de grond, maar de tegenstand­er trapte de bal niet buiten en scoorde. We waren wat aangedaan en slikten snel een nieuw doelpunt. Natuurlijk is het niet leuk om met een nederlaag de kwalificat­ie voor de eindronde te mogen vieren, maar we verdienen het wel. Ook voor onze trainer Reggy Michiels is het een mooi afscheidsc­adeau. Dit is de bekroning van ons goede seizoen en wie weet, wat is er nog mogelijk? Of we willen promoveren? Voor Broechem mag alles en moet niets”, aldus 19-jarige verdediger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium