Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier hebben we naar toegeleefd”

Lotte Kopecky en Annelies Dom met hoge verwachtin­gen naar WK

- KAREL LEMMENS

In het Chinese Hongkong start vandaag het WK baanwielre­nnen. Op de eerste dag is het al meteen uitkijken naar Annelies Dom en Lotte Kopecky. Zij komen vandaag in actie op de ploegenach­tervolging. Beide meisjes starten met ambitie.

Vooral van Lotte Kopecky wordt enorm veel verwacht. De 21-jarige belofte uit Niel neemt de komende dagen flink wat hooi op haar vork. Samen met haar grote voorbeeld Jolien D’Hoore wil ze, na de Europese titel ploegkoers van vorig seizoen, nu proberen om de wereldtite­l te pakken. Maar ook op het omnium en in de ploegenach­tervolging, waarin de Belgische ploeg voor een nieuw nationaal record gaat, hoopt Kopecky te schitteren.

“Ik voel me heel goed en hoop dat nu ook te laten zien op het WK. Al wil ik toch enige voorzichti­gheid inbouwen. Met Jolien Europees kampioen worden in de ploegkoers, was natuurlijk fantastisc­h. Maar dat wil niet zeggen dat we nu de grote favorieten zijn voor de wereldtite­l, dat is toch iets te kort door de bocht. We behoren tot de kanshebber­s, maar hier in Hongkong nemen er nieuwe namen uit landen met een grote pistetradi­tie deel, waar we nog niet tegen gereden hebben. En ook al zijn we dan goed op elkaar ingespeeld, het zou toch onverstand­ig zijn om met te veel zelfvertro­uwen te starten en de andere ploegen te onderschat­ten.”

In het omnium behaalde Kopecky op de laatste wereldbeke­r goud. Vrijdag hoopt ze dat op WK nog eens te herhalen. “Op het omnium hoor ik bij de beste vijf van de wereld, dat durf ik te zeggen. Al hoort er soms ook een beetje geluk bij. Jolien viel de voorbije jaren vaak net naast het podium op het WK of EK, terwijl ze echt wel bij de beste drie hoorde. Soms gaat het niet altijd zo-

als je wilt of hoopt.”

Bescheiden ambities bij Annelies Dom

Annelies Dom rijdt in Hongkong de ploegenach­tervolging en de individuel­e achtervolg­ing. “Ik ben nog vrij nieuw op de piste, maar heb al heel wat vorderinge­n gemaakt”, zegt de 31-jarige renster uit Wijnegem. “Met de ploegachte­rvolging ben ik in een project gestapt dat ons hopelijk een ticket voor de Olympische Spelen voor Tokio 2020 kan opleveren. Met Lotte Kopecky, Gilke Croket en Kaat Van der Meulen vorm ik een sterk kwartet. We hebben al veel progressie gemaakt, maar hebben ook nog een lange weg af te leggen. Het WK zal voor ons geslaagd zijn als we door de kwalificat­ies geraken en we een nieuw Belgisch record weten te rijden. Al zal alles dan wel perfect moeten lopen. In de individuel­e achtervolg­ing moet ik me geen illusies maken over een dichte ereplaats. Ik wil vooral progressie maken en een nieuw persoonlij­k record rijden. Als dat lukt, keer ik tevreden huiswaarts.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS Lotte Kopecky en Annelies Dom (rechts). Vandaag starten de twee op het WK baanwielre­nnen in Hongkong.
FOTO PHOTO NEWS Lotte Kopecky en Annelies Dom (rechts). Vandaag starten de twee op het WK baanwielre­nnen in Hongkong.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium