Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben DNA van de moordenaar van Sofie: de man met de blauwe jas”

-

Het gerecht zit de moordenaar van Sofie Muylle (27), die op het strand van Knokke gedood werd, op de hielen. Speurders hebben een DNAprofiel geïdentifi­ceerd dat ze aan de dader toeschrijv­en. Al vijftien verdachten zijn inmiddels bij de politie uitgenodig­d om hun DNA te laten vergelijke­n. Maar dat leverde nog geen match op.

Het lichaam van de Roeselaars­e Sofie Muylle (27) werd op 22 januari teruggevon­den op het strand van Knokke, verstopt onder het staketsel van een brasserie-terras. Ze was verstikt maar niet verkracht.

Net drie maanden na de moord zijn speurders erin geslaagd om een DNA-spoor te ontleden dat zich op de arm van het vermoorde meisje bevond. De speurders zijn ervan overtuigd dat het van de da- der afkomstig is en ze zijn overtuigd dat dat de kerel met de blauwe jas is, omdat die nog urenlang rondhing op de moordplek, blijkt uit beelden van beveiligin­gscamera’s uit de omgeving.

Van vijftien verdachten is een speekselst­aal vergeleken, zonder resultaat. Speurders willen van nog meer mensen uit de omgeving van Sofie het DNA checken. Dat blijkt niet zo eenvoudig. Het meisje had maar liefst vier gsm-toestel- len en in totaal vierduizen­d contacten, onder meer mensen uit Ita- lië, Albanië en Rusland. Het doet vermoeden dat ze er mogelijk een dubbelleve­n op nahield.

Hoewel het onderzoek nu weer vaart krijgt hopen speurders straks toch vooral op de Europese DNAdataban­k om de zaak helemaal op te lossen. Die databank met honderddui­zenden profielen van misdadiger­s wordt binnenkort in gebruik genomen en de zaak van Sofie zou een van de eerste zijn die gebruikmaa­kt van de lijst. (tlg, cds)

 ?? FOTO RR ?? Sofie Muylle en de mogelijke moordenaar.
FOTO RR Sofie Muylle en de mogelijke moordenaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium