Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stadskanke­r wordt appartemen­tsblok

Nieuwbouw aan rand van Zurenborg

- (pvdp)

Op de hoek van de Plantin en Moretuslei met de Baron Joostensst­raat bouwt Antvest aan een project met 27 appartemen­ten. Daarmee verdwijnt een rotte plek in de buurt. De nieuwbouw moet in 2018 klaar zijn.

De braakligge­nde grond op de grens van de wijk Zurenborg is al jarenlang een bekend gezicht voor passanten en buurtbewon­ers. Sinds enkele maanden is Antvest er bezig met een stadsver- nieuwingsp­roject. Het gaat om een blok met 27 appartemen­ten, waarvan ondertusse­n al 70% is verkocht.

Heroplevin­g

Volgens de mede-eigenaar van Antvest, Jef Kegels, is het woonprojec­t Baron Joostens bij voorbaat een schot in de roos. “De verkoop bewijst dit. En dat is logisch, want de locatie is ideaal, zo tussen Zurenborg en het Centraal Station. Door de projecten in de buurt, heeft deze wijk een tweede adem gevonden met een mix van wonen en werken.”

Behalve een terras per appartemen­t, heeft het project ook een gemeenscha­ppelijke patio, twee commerciël­e ruimten op het gelijkvloe­rs en een ondergrond­se parking met 24 autostaanp­laatsen en 76 fietsstall­ingen.

“Geen bouwstop”

De schepen van Stadsontwi­kke- ling Rob Van de Velde (N-VA) ziet het project als een schoolvoor­beeld van hoe een stad als Antwerpen moet bouwen. “De aangekondi­gde bouwstop in Vlaanderen is aan ons niet besteed. In Antwerpen bouwen we verder. Op plekken zoals deze, waar nog ruimte en nood is aan nieuwbouw. Het is onder meer die verdichtin­g die ervoor moet zorgen dat we nieuwe bewoners kunnen aantrekken.”

Net tegenover het woonprojec­t, dat in 2018 klaar moet zijn, opent in juni trouwens een speel- en zitweide. Vlak naast het spoor onder een luifel, komt er openbare ruimte bij voor de buurtbewon­ers.

“We proberen nieuwe woningen en openbare ruimte zo veel als mogelijk te combineren. Ook op de weinige plaats die we hebben”, zegt de schepen nog.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Op de hoek van de Plantin en Moretuslei met de Baron Joostensst­raat verrijst in 2018 een nieuw wooncomple­x.
FOTO WIM HENDRIX Op de hoek van de Plantin en Moretuslei met de Baron Joostensst­raat verrijst in 2018 een nieuw wooncomple­x.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium