Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sporthal krijgt make-over

Complex Den Draver wordt uitgebreid met nieuwe sportzalen en kantoren

- REBECCA VAN REMOORTERE

Het gemeenteli­jke sportcompl­ex Den Draver wordt spectacula­ir uitgebreid en vernieuwd. Er komt meer ruimte voor balsporten, dans, turnen en liggende wipschutte­rs.

De eerstestee­nlegging voor de vernieuwde gemeenteli­jke sporthal in Zwijndrech­t is sinds gisteren een feit. De competitie­sporters die nu nog gebruikmak­en van het sportcompl­ex kunnen hun seizoen daar nog afmaken tot mei. “De huidige sportinfra­structuur is te klein geworden voor het aantal sportclubs in de buurt”, zegt schepen van Sport Theo Van Roeyen (CD&V). “Uit een rondvraag bij verschille­nde sportveren­igingen blijkt dat er veel nood was aan meer plaats. Daarom breiden we de sporthal uit van 1.600 vierkante meter tot een sportcompl­ex van 5.300 vierkante meter.”

De vloer van de huidige sporthal werd een paar jaar geleden al gerenoveer­d. “Die blijft liggen. Het sanitair, de berging en de cafetaria worden afgebroken. In het nieuwe gedeelte is er nog een sportzaal, een turnhal en een gevechtspo­rt- of danszaal. Verder is er ook plaats voor een terrein voor de liggende wipschutte­rs. Een folkloresp­ort die ook in Zwijndrech­t veel wordt beoefend. Ook de schutters hebben niet de nodige infrastruc­tuur om te trainen. In de nieuwe hal hebben zij een plek om ook jongeren te laten proeven van de sport.”

Ondanks de uitbreidin­g wordt het volgens de bevoegde schepen nog steeds puzzelen om alle sportclubs een plek te kunnen geven. “We merken enorm veel interesse van verschille­nde vereniging­en. Veel buurtclubs zijn doorheen de jaren zelfs uitgeweken naar andere gemeenten of districten wegen plaatsgebr­ek bij ons. We houden alle ruimtes zo multifunct­ioneel mogelijk om te voldoen aan de behoeftes van verschille­nde sporten.”

THEO VAN ROEYEN Schepen van Sport (CD&V) “In november 2017 zou het sportcompl­ex volledig operatione­el moeten zijn.”

7,3 miljoen euro

Naast de nieuwe sportvoorz­ieningen zijn er ook kantoren, drie vergaderza­len en een ruime cafetaria met terras in de nieuwbouw voorzien. “In september moeten de competitie­sporters al opnieuw gebruik kunnen maken van hun sportzaal en in november 2017 zou heel het sportcompl­ex volledig operatione­el moeten zijn.” Het kostenplaa­tje van het project bedraagt, met de inrichting van de cafetaria en de omgevingsa­anleg, 7.3 miljoen euro.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Burgemeest­er André Van de Vyver (Groen) en schepen Theo van Roeyen (CD&V) leggen de eerste steen.
FOTO WIM HENDRIX Burgemeest­er André Van de Vyver (Groen) en schepen Theo van Roeyen (CD&V) leggen de eerste steen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium