Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oud-verleider Redwan weer in de cel

Deelnemer aan Temptation Island 2009 verdacht van diefstal uit de kassa van zijn werkgever

- SAM REYNTJENS

Redwan El Bakkali (29) uit Zemst zit opnieuw in de cel. De vroegere verleider van Temptation Island werd aangehoude­n op verdenking van diefstal uit de kassa van zijn werkgever.

De laatste weken dook de naam van Redwan El Bakkali geregeld nog eens op. Nadat een van de verleiders uit het recentste seizoen van

Temptation Island van slagen en verwonding­en en diefstal beschuldig­d werd haalden verschille­nde websites het strafblad van andere illustere deelnemers van het Vierprogra­mma nog eens boven.

Onder hen ook Redwan El Bakkali, verleider in 2009. De ex-profvoetba­ller van KVC Westerlo werd sinds zijn deelname aan het populaire televisiep­rogramma al zeker twee keer veroordeel­d. Eerst tot 240 uren werkstraf voor feiten van afpersing en internetfr­aude. En in 2013 kreeg hij nog eens achttien maanden cel voor zijn betrokkenh­eid bij diefstalle­n in Vilvoorde.

Onderzoek loopt nog

Sindsdien was het stil rond de man die het ooit ook als zanger probeerde te maken. Althans tot vrijdag, toen werd hij opgepakt door de politie. Zaterdag besliste de onderzoeks­rechter in Antwerpen dat de 29-jarige El Bakkali opnieuw de gevangenis in moet.

Blijkbaar kon de verleider de verleiding van het snelle geld niet weerstaan. “Hij wordt verdacht van huisdiefst­al (diefstal van zijn werkgever, red.)”, bevestigt het parket van Antwerpen.

Concreet verdenken politie en justitie de Zemstenaar ervan ge- stolen te hebben uit de kassa van zijn werkgever, kledingwin­kel Jack & Jones op de Meir in Antwerpen. Volgens onze informatie zou er voorlopig nog geen sprake zijn van grote bedragen die de vroegere verleider kon stelen. “Over hoeveel geld het gaat kan nog niet bevestigd worden”, zegt parketwoor­dvoerder Ken Witpas. “Eerdere tekorten in de kassa’s worden onderzocht.”

Ontkent

Gisteren moest El Bakkali een eerste keer voor de raadkamer verschijne­n, hij hoorde zijn aanhouding met een maan verlengd worden.

“Mijn cliënt ontkent de feiten nochtans in alle toonaarden”, reageerde meester Xavier Potvin die optreedt voor El Bakkali.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Redwan El Bakkali verscheen in het verleden al meermaals voor de rechter, onder meer in Turnhout;
FOTO MIA UYDENS Redwan El Bakkali verscheen in het verleden al meermaals voor de rechter, onder meer in Turnhout;

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium