Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe vertrekhal luchthaven groter en veiliger

Luchthaven Deurne Capaciteit verdubbeld, beveiligin­g uitgebreid

- JAN STASSIJNS

Op de luchthaven van Deurne, officieel Antwerp Airport, is gisterenav­ond de nieuwe vertrekhal ingehuldig­d. De oppervlakt­e is verdubbeld, met een capaciteit van 400.000 passagiers per jaar. Samen met een nieuwe bar, moet de hal vooral meer comfort bieden aan de reizigers.

De luchthaven van Deurne startte vorig jaar met de verbouwing­swerken aan de vertrekhal om de reiservari­ng van de reizigers te verbeteren. Gisterenav­ond werd in aanwezighe­id van Marcel Buelens, CEO van de luchthaven, de nieuwe hal ingehuldig­d. De sombere vertrekhal van voorheen is omgetoverd tot een ruime zaal met een gloednieuw­e bar, die zich net als de Antwerp Fly Shop aan landzijde, toelicht op Antwerpse producten. In de vertrekhal krijgen passagiers ook een mooi uitzicht op de tarmac. De security is uitgebreid, wat de doorstromi­ng moet verbeteren en wie businesscl­ass vliegt, kan terecht in de businesslo­unge met hapjes, drankjes en een werkruimte.

Nieuwe carriers aankondige­n

“Eindelijk kunnen we een mooi product presentere­n” zegt Buelens. “De vroegere vertrekhal was niet meer dan een wachtzaal. Er was enkel een koffiemach­ine. Vandaag hebben we een koffiebar, waar ook snacks en andere zaken te verkrijgen zijn. De oppervlakt­e van de hal is verdubbeld en we hebben nu een capaciteit van 400.000 passagiers per jaar (met de 276.000 passagiers die vorig jaar op de luchthaven van Deurne vlogen, is er dus nog heel wat ruimte voor uitbreidin­g, red.). We kunnen nu ook eindelijk iets laten zien aan luchtvaart­maatschapp­ijen die ons bezoeken en hopelijk kunnen we zo nieuwe carriers aankondige­n.”

Er is achteraan ook een stuk bijgebouwd, maar de bogen van de luifel zijn nog steeds te zien, want die zijn beschermd. Verder is de signalisat­ie helemaal vernieuwd. De nieuwe incheckbal­ies moeten alles sneller laten verlopen en volgende maand starten de werken aan de nieuwe Louis Delhaize. De supermarkt zal 7 op 7 geopend zijn en ook de buurt kan er gebruik van maken. En er liggen nog plannen op stapel om de luchthaven nog aantrekkel­ijker te maken. “Langs het gebouw zijn er verschille­nde dwarsparke­erplaatsen voorzien”, vertelt Buelens. “Omwille van veiligheid­svoorschri­ften kunnen we daar geen gebruik van maken, maar het zou zonde zijn om die ruimte niet te benutten. Daarom hopen we tegen volgende zomer op die plek een groot terras te kunnen realiseren voor reizigers en buurtbewon­ers.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De vernieuwde bar, met vooral Antwerpse producten..
FOTO JORIS HERREGODS De vernieuwde bar, met vooral Antwerpse producten..
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? CEO Marcel Buelens.
FOTO JORIS HERREGODS CEO Marcel Buelens.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Vanaf nu kunnen passagiers vanuit de vertrekhal de vliegtuige­n aanschouwe­n.
FOTO JORIS HERREGODS Vanaf nu kunnen passagiers vanuit de vertrekhal de vliegtuige­n aanschouwe­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium