Gazet van Antwerpen Stad en Rand

6 jaar cel voor steekparti­j trouwfeest

-

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft de 49jarige Omar M. veroordeel­d tot zes jaar cel wegens poging doodslag. De 49jarige parkeerwac­hter stak in 2013 tijdens een trouwfeest de broer van de bruidegom neer, na een discussie over een verkeerd geparkeerd voertuig.

Het incident gebeurde in de nacht van 12 op 13 oktober 2013 op de parking van feestzaal Flora in Zwijndrech­t. Hakim A. (34) werd met een messteek in de hartstreek en een flinke snijwonde aan de hals naar het ziekenhuis gebracht. Door een operatie kon zijn leven gered worden.

Hij verklaarde later dat hij met de parkeerwac­hter woorden had gehad, omdat hij zijn wagen niet voor de ingang mocht parkeren om de taarten af te zetten. Toen hij later op de avond buiten een sigaretje stond te roken, was het opnieuw tot een discussie gekomen. Die ontaardde in een steekparti­j. Zijn broer Khalid (28) was tussenbeid­e gekomen en had een messteek in de schouder opgelopen. Ook hij duidde de parkeerwac­hter als dader aan.

DNA op vouwmes

De politie trof Omar M. in het woongedeel­te boven de feestzaal aan. Zijn hoofd vertoonde sporen van geweld en hij had een snijwonde aan de hand. Hij verklaarde dat hij door een tiental mensen was aangevalle­n na een twist over een fout geparkeerd voertuig. Hij was naar binnen gevlucht en ontkende dat hij gestoken had.

De procureur vorderde drie jaar cel, maar de rechtbank legt nu een veel zwaardere straf op. “Onze samenlevin­g kan niet aanvaarden dat discussies met zo veel zwaar geweld beslecht worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium