Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leuven laat het schuimen in de Biermaand

- (id) www.visitleuve­n.be/biermaand

Van 21 april tot 5 juni zet Leuven alle tapkranen open. Leuven Biermaand stelt onder meer bierroutes, proeverije­n en brouwerijb­ezoeken voor. Beer Bytes en Zythos Bierfestiv­al bijten de spits af.

Beer Bytes: geen beter decor dan de cafés en terrasjes van de Oude Markt om Leuven Biermaand in te zetten. Lokale brouwers stellen vanmiddag tussen 15 en 19u op een openluchtb­iermarkt hun bieren voor, met lekkere bierknabbe­ls erbij. Bezoekers kunnen er ook nieuwe Leuvense bieren proeven, zoals Kotmadam van brouwerij Broeder Jacob of Luvanium Tripel van Brouwhuys de Vaart.

Zythos Bierfestiv­al: maak zaterdag (1223u) en zondag (11-21u) in de Brabanthal kennis met een honderdtal Belgische brouwers, goed voor wel vijfhonder­d ver- schillende soorten bier. Daarmee is het Zythos Bierfestiv­al het grootste bierproeff­estival van Belgische bieren in Europa. In ruil voor jetons kunt u aan de standen de bieren proeven in een proefglas van 10 centiliter. Er rijden gratis shuttlebus­sen tussen het station en de festivallo­catie.

Beer for Foodies: ook in de keuken kan men alle kanten uit met bier. Tijdens Leuven Biermaand serveren twee restaurant­s een gastronomi­sch menu met bier: nieuwkomer Taste en Grand Café De Hoorn, de voormalige historisch­e brouwerij van Stella. Taste zet ook brood op basis van bier op tafel, Grand Café De Hoorn een plank met drie degustatie­biertjes.

City Beer Golf: een gids neemt sportieve wandelaars mee naar vier bijzondere trekpleist­ers in Leuven voor een spelletje golf. Tussendoor wordt er halt gehouden aan drie gezellige biercafés voor een proeverij.

Bezoek Stella Artois: de bekende Leuvense brouwerij organiseer­t een interactie­ve rondleidin­g tussen de bierkuipen en afvullijne­n. Nadien wacht een frisse Stella of – speciaal ter gelegenhei­d van de Leuven Biermaand – een innovatief, buitenland­s bier. Rondleidin­gen op zaterdag en zondag, in het Nederlands en Engels.

Leuven Innovation Beer Festival: ambachteli­jke brouwers uit heel de wereld laten u proeven en tonen hun vernieuwen­de aanpak. Dat kan op verschille­nde manieren: via ingrediënt­en, brouwtechn­ieken, productie, energieopw­ekking, verpakking of zelfs de oorsprong van het recept. Op 4 en 5 juni in De Hoorn (Sluisstraa­t 79).

 ?? Schol!
FOTO BELGA ??
Schol! FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium